Kostreš: Vlast momentalno da uskladi našu spoljnu politiku sa EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 19. 12. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Vlast momentalno da uskladi našu spoljnu politiku sa EU

NOVI SAD – Upitan da prokomentariše demonstrativno napuštanje ruskog ambasadora Aleksandra Bocan Harčenka kongresa SPS-a, Bojan Kostreš, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, ocenjuje da poziv ambasadora Rusije i Kine na kongres na kome je bio i predsednik republike jasno govori u kom pravcu razmišlja naša vlast. Bocan-Harčenko napustio je kongres Socijalističke partije Srbije kada je grčki političar i bivši premijer Grčke Aleksis Cipras u video obraćanju socijalistima osuo paljbu po ruskoj agresiji na Ukrajinu.

LSV

- To što je ruski ambasador napustio skup, po meni znači da socijalisti nisu bili dovoljno snishodljivi prema zločinačkom putinovskom režimu, ali bojim se da će te nesuglasice vrlo brzo „upeglati“ i vratiti se na staro. Vlast u Srbiji na čelu sa Aleksandrom Vučićem mora momentalno da uskladi spoljnu politiku naše zemlje sa spoljnom politikom EU. To je jedini potez koji bi pokazao odgovornost i želju da urade nešto korisno za Srbiju i njene građanke i građane – kazao je Kostreš za Danas. 
(SzILSV, 19.12.2022)




Izjave | Utorak, 07. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Ulazak u EU značio bi bolji i kvalitetniji život građana

Prihvatanje francusko-nemačkog plana o Kosovu za građane i građanke Srbije značilo bi bolji i kvalitetniji život i evropske integracije, izjavio je za zrenjaninsku KTV predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.
Izjave | Subota, 04. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Građani Srbije imaju pravo na evropsku budućnost i bolji život

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da se nada da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpisati evropski predlog za Kosovo jer je to, kako je rekao, podrška normalnom životu. U suprotnom bi, prema njegovim rečima, bio sprečen ekonomski napredak.
Izjave | Petak, 03. 02. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Evropski sporazum za Kosovo je sporazum za mir

Istoričar dr Milivoj Bešlin smatra da događanja na sednici Skupštine Srbije potvrđuju da „živimo neprekidno u jednom rijaliti šou programu neprekidno“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook