LSV će analizirati čitavu situaciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 05. 05. 2016. | Komentara: 0

LSV će analizirati čitavu situaciju

NOVI SAD – Upitan da prokomentariše izjavu predsednika SNS Aleksandra Vučića o najširoj mogućoj koaliciji u Vojvodini i ocene pojedinih analitičara koji tu vide mesto za Ligu socijaldemokrata Vojvodine, šef Izbornog štaba Lige socijaldemokrata Vojvodine za Novi Sad i Bačku Robert Kolar izjavio je danas za N1 da Liga o tome nema zvaničan stav.  

 


- Kao što znate, ni izborni procesi nisu do kraja svuda okončani. Drugo, iskustvo iz 2012. godine nas uči, bar kada je SNS u pitanju, da su oni zagovornici vertikalnog pravljenja koalicija. To znači da, onako kako se pravi na republičkom, da se slično prenosi i na druge nivoe. Šta će se dešavati po pitanju i republičkih i izbora i sastava skupštine i vlade će se znati, koliko se ja razumem, tek tamo negde krajem maja - početkom juna. Tako da, do tog trenutka nema nikakvih mogućnosti ozbiljnijih razgovora za pokrajinu. A što se tiče toga što on misli da je dobro praviti široku koaliciju, ja sam se naslušao do sada različitih mišljenja Aleksandra Vučića, nekih loših, nekih manje loših, nekih i dobrih, ali je to i dalje samo njegovo mišljenje – rekao je Kolar.

 

Upitan da li bi LSV imala lični interes da bude u koaliciji sa SNS, da li bi bila otvorena za pregovore za dobro građana Vojvodine, Kolar je rekao da je prerano govoriti u tome i da stranački organi LSV tek treba da analiziraju celu situaciju.

 

- Mi tek treba da izanaliziramo celu situaciju ali što se mene lično tiče – teško – dodao je on.

 

(BILSV, 05.05.2016)




Izjave | Utorak, 29. 11. 2022. | Komentara: 0

Mrnuštik: Deca nisu igračke, žene nisu pokretne materice

Deca nisu igračke da se mogu deliti kako tvrde Dveri, niti smo mi žene pokretne materice da nas tako posmatraju. Dalje ruke od naših reproduktivnih prava, dalje ruke od naših materica. Neće moći i neće vam proći, kaže članica Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Mrnuštik
Izjave | Ponedeljak, 28. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Vreme je da ponudimo vrednosnu i političku alternativu Vučiću i njegovim saveznicima

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio jie da je najava Ivice Dačića da će obilaznica oko Beograda poneti ime Milutina Mrkonjića u skladu sa svime što nam se događa, te da je pitanje dana kada će rehabilitovati Slobodana Miloševića.
Izjave | Petak, 25. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina je deo Srbije, nacionalističke ideje treba sankcionisati

Komentarišući šal Viktora Orbana, na kojem je prikazana velika Mađarska koja obuhvata teritorije Hrvatske, Slovačke, Rumunije, Ukrajine i Vojvodine, ali i druge slične incidente mađarskog premijera, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže da je Vojvodina deo Srbije, a da se nacionalističke ideje moraju sankcionisati.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook