Malešević: Birokratija najveća prepreka čistoj energiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 02. 12. 2022. | Komentara: 0

Malešević: Birokratija najveća prepreka čistoj energiji

RIJEKA / NOVI SAD – Član Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Mlađan Malešević izjavio je da je Srbija daleko od korištenja čiste energije i napuštanja fosilnih goriva. Malešević učestvuje na konferenciji Energetska održivost u Evropskoj Uniji „Od energetske krize do suvereniteta i autonomije“, koja se održava u Rijeci u organizaciji Liste za Rijeku i Evropske slobodne alijanse. 

LSV

Put ka energetskoj nezavisnosti su obnovljivi izvori energije, sunce, voda i vetar. 

- Obnovljivi izvori energije su, u nekom energetskom miksu, u Republici Srbiji apsolutno zanemarljivi. Najveći problem i za vetar, i vodu, i sunce je birokratija i administracija. Jednostavno su takve procedure da ne dozvoljavaju veliki razvoj tog dela proizvodnje energije – izjavio je Malešević za HRT.

(SzILSV, 02.12.2022)




Izjave | Petak, 25. 02. 2022. | Komentara: 0

U parlament moraju ući poslanici iz Vojvodine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će LSV učestvovati na izborima, ali da se on neće kandidovati ni za jednu funkciju, ni za poslanika, ni predsednika države. 
Izjave | Četvrtak, 17. 02. 2022. | Komentara: 0

Kolar: Škola je da obrazuje, a ne da razdvaja učenike

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Robert Kolar osudio je postupak koji je učinio nastavnik novosadske Osnovne škole „Branko Radičević“ na kojoj je on sa nekoliko učenika koji pokazuju tri prsta i sa opisom „Srpčići moji“. 
Izjave | Subota, 12. 02. 2022. | Komentara: 0

U Vojvodini ukidaju 14 pružnih pravaca, a u Beogradu grade metro

Poslanik poslaničkog kluba Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija Saša Šućurović ukazao je da je 15 pružnih pravaca na teritoriji Srbije ukinuto, odnosno da je 475 kilometara pruge prodato u staro gvožđe. On je tokom skupštinske rasprave napomenuo da je od 15 ukinutih pružnih pravaca, 14 na teritoriji Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook