Marton: Čanak ostaje sa nama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 21. 09. 2022. | Komentara: 0

Marton: Čanak ostaje sa nama

NOVI SAD - Portparol LSV Aleksandar Marton kaže da Liga uvažava odluku Nenada Čanka, da se on povuče sa čela, ali da on svakako ostaje sa ligašima. Podseća da je Čanak i dalje pokrajinski poslanik.

LSV

- Za njega ima puno mesta i prostora u stranci, a znajući Nenada, sve što novo rukovodstvo bude očekivalo od njega, neće biti problem da on to ispuni. Čanak je, pre svega, branio Vojvodinu od fašizma, ratničkih politika i nacionalizma i uspeo je da reč „Vojvodina“ zadrži u orbiti. Da nije bilo LSV devedesetih, verujte, pitanje je da li bi ostalo „a“ od autonomije. Time je Čanak zavredio poštovanje svih iz Lige, demokratske Srbije, ali i šire. Podsetimo, nagradu za mir dobio je od Vilija Branta, kancelara Nemačke, 1992. godine - izjavio je Marton za Danas.

On kaže i da je rano još govoriti o mogućim novim imenima na čelu partije, uskoro kreće kandidacioni proces, te ohrabruje sve ligaše da se kandiduju i za Predsedništvo i za Glavni odbor LSV.

(SzILSV, 21.09.2022)



Izjave | Ponedeljak, 30. 01. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Prihvatiti francusko-nemački predlog, EU nema alternativu

Liga socijaldemokrata Vojvodine se zalaže za prihvatanje evropskog predloga o Kosovu, jer smatra da ulazak Srbije u Evropsku uniju nema alternativu, izjavio je predsednik LSV Bojan Kostreš i poručio da "između racija i emocija, moramo da izaberemo racio".
Izjave | Sreda, 25. 01. 2023. | Komentara: 0

SNS i SPS slepo podržavaju Vučića jer su podanici vladara, a boje se da će ih njegov odlazak uništiti

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da je Aleksandar Vučić autoritaran političar koji ne dopušta da bilo ko i bilo šta, pored njega, bude u centru pažnje.
Izjave | Četvrtak, 12. 01. 2023. | Komentara: 0

Marton : Vučić poslao sina u RS jer nema hrabrosti da kaže svoj stav

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao sina Danila na obeležavanje protivustavnog Dana Republike Srpske u Bosni i Hercegovini jer nema hrabrosti da jasno kaže svoj stav.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook