Marton: Čanak ostaje sa nama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 21. 09. 2022. | Komentara: 0

Marton: Čanak ostaje sa nama

NOVI SAD - Portparol LSV Aleksandar Marton kaže da Liga uvažava odluku Nenada Čanka, da se on povuče sa čela, ali da on svakako ostaje sa ligašima. Podseća da je Čanak i dalje pokrajinski poslanik.

LSV

- Za njega ima puno mesta i prostora u stranci, a znajući Nenada, sve što novo rukovodstvo bude očekivalo od njega, neće biti problem da on to ispuni. Čanak je, pre svega, branio Vojvodinu od fašizma, ratničkih politika i nacionalizma i uspeo je da reč „Vojvodina“ zadrži u orbiti. Da nije bilo LSV devedesetih, verujte, pitanje je da li bi ostalo „a“ od autonomije. Time je Čanak zavredio poštovanje svih iz Lige, demokratske Srbije, ali i šire. Podsetimo, nagradu za mir dobio je od Vilija Branta, kancelara Nemačke, 1992. godine - izjavio je Marton za Danas.

On kaže i da je rano još govoriti o mogućim novim imenima na čelu partije, uskoro kreće kandidacioni proces, te ohrabruje sve ligaše da se kandiduju i za Predsedništvo i za Glavni odbor LSV.

(SzILSV, 21.09.2022)



Izjave | Petak, 02. 12. 2022. | Komentara: 0

Malešević: Birokratija najveća prepreka čistoj energiji

Član Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Mlađan Malešević izjavio je da je Srbija daleko od korištenja čiste energije i napuštanja fosilnih goriva. Malešević učestvuje na konferenciji Energetska održivost u Evropskoj Uniji „Od energetske krize do suvereniteta i autonomije“, koja se održava u Rijeci u organizaciji Liste za Rijeku i Evropske slobodne alijanse. 
Izjave | Utorak, 29. 11. 2022. | Komentara: 0

Mrnuštik: Deca nisu igračke, žene nisu pokretne materice

Deca nisu igračke da se mogu deliti kako tvrde Dveri, niti smo mi žene pokretne materice da nas tako posmatraju. Dalje ruke od naših reproduktivnih prava, dalje ruke od naših materica. Neće moći i neće vam proći, kaže članica Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Mrnuštik
Izjave | Ponedeljak, 28. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Vreme je da ponudimo vrednosnu i političku alternativu Vučiću i njegovim saveznicima

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio jie da je najava Ivice Dačića da će obilaznica oko Beograda poneti ime Milutina Mrkonjića u skladu sa svime što nam se događa, te da je pitanje dana kada će rehabilitovati Slobodana Miloševića.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook