Marton: Napredak Srbije slabo vidljiv, i dalje se teško živi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 26. 12. 2019. | Komentara: 0

Marton: Napredak Srbije slabo vidljiv, i dalje se teško živi

ZRENJANIN – Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da se u Srbiji i dalje veoma loše živi i da je napredak slabo vidljiv. On se nije složio sa tvrdnjom premijerke Ane Brnabić da je danas Srbija fundamentalno drugačija nego 2014.

LSV

- Po svim ekonomskim pokazateljima kaskamo za članicama EU iz regiona. Nedavno smo čuli podatak da je životni standard u Rumuniji 60 odsto viši nego u Srbiji. Tako da nikako ne možemo reći da su se stvari fundamentalno promenile od 2014. Za to su nam potrebne ozbiljne reforme, modernizacija, stvaranje pravne države, decentralizacija i ubrzavanje evropskih integracija. Bez toga, nastavićemo zaostajanje, čak, i za zemljama okruženja, a o zapadu Evrope da i ne govorimo – rekao je Marton, odgovarajući napitanje lista Danas u rubrici „Pitanje/odgovor“.

(SzILSV, 26.12.2019)



Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: LSV insistira na otvaranju kancelarije Vojvodine u Briselu još od usvajanja Statuta

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov izjavila je za današnju Pravdu da je LSV na otvaranju kancelarije u Briselu insistirala od usvajanja Statauta AP Vojvodine.
Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Mandati pripadaju odbornicima

NOVI SAD - Sednica Skupštine grada Novog Sada, koja je trebalo da bude održana juče, odložena je za naredni petak, pošto, ni posle jednosatne pauze, vladajuća većina nije uspela da obezbedi kvorum jer je 11 odbornika Ujedinjenih regiona Srbije odlučilo da ne učestvuje u radu sednice, piše današnji Dnevnik.
Izjave | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook