Marton: Naprednjaci su nacionalisti i putinofili, ne delimo vrednosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 13. 02. 2023. | Komentara: 0

Marton: Naprednjaci su nacionalisti i putinofili, ne delimo vrednosti

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine sa Srpskom naprednom strankom ne deli isti vrednosni sistem i to je sasvim jasno, poručuje za 021.rs portparol LSV Aleksandar Marton.

LSV

Prema njegovim rečima, LSV je nakon nedavno održanog Kongresa krenula putem obnove.

- Oni su nacionalisti, centralisti i rusofili, odnosno putinofili. Mi smo za punu autonomiju Vojvodine, EU i građansko društvo - navodi Marton stav Lige o Srpskoj naprednoj stranci.

Kako dodaje, LSV je jesenas raspuštanjem novosadskog odbora jasno ukazala na to da nije zadovoljna koalicijom u Novom Sadu. 

- Izvršni odvor LSV će uskoro raspisati izbore i za novi novosadski odbor i on će doneti odluku o raskidu koalicije. Očekujemo da će svi naši kadrovi biti razrešeni na sledećoj sednici Skupštine grada Novog Sada - navodi portparol LSV za 021.rs. 

(SzILSV, 13.02.2023)



Izjave | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Nema menjanja dnevnog reda

NOVI SAD - Odložena sednica Skupštine grada zakazana je za petak, ali za javnost ostaje nepoznanica da li će zasedanja i biti jer, prema poslednjim informacijama, Ujedinjeni regioni Srbije (URS) ne odustaju od mandata Vere Kopicl, pise Nacionalni građanski.
Izjave | Ponedeljak, 28. 03. 2011. | Komentara: 0

Amandman LSV omogućava osnivanje Komisije za lustraciju

BEOGRAD - Narodna skupština Republike Srbije usvojila je amandman Lige socijaldemokrata Vojvodine na Zakon o ministarstvima, kojim je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu obavezano na formiranje i obezbeđivanje uslova za rad i položaj Komisije za ispitivanje odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatije kao Komisija za lustraciju.
Izjave | Nedelja, 27. 03. 2011. | Komentara: 0

Čanak i Cvetković se dogovorili oko izrade zakona o imovini Vojvodine

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastao se danas sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem u Beogradu kako bi razgovarali o usvajanju zakona o imovini Vojvodine i lokalnih samouprava, kao i finansiranju Pokrajine. Nakon razgovora, Čanak je novinarima rekao da je, nakon što je završena rekonstrukcija Vlade, vreme da i pitanja imovine pokrajine dođu na dnevni red i naglasio da su za Vojvodinu značajna tri zakona: Zakon o imovini Vojvodine, Zakon o imovini lokalne samouprave i Zakon o finansiranju Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook