Marton: Sav gradski inventar ne pripada Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 03. 04. 2011. | Komentara: 0

Marton: Sav gradski inventar ne pripada Zrenjaninu

ZRENJANIN - Iako se služe imovinom na svojoj teritoriji, opštine tom imovinom ne raspolažu. Pošto se, prema važećem zakonu, za sve se pita centralna vlast, zbog gomile dozvola, ni u najmanjem zaseoku nije lako otvoriti prodavnicu, preno je danas RTS.

Srbija je, kako se navodi, poslednja zemlja u Evropi u kojoj se lokalne samouprave služe imovinom, ali njome ne raspolažu. Predsednik Skupštine Grada Zrenjanina Aleksandar Marton kaže za RTS da sav gradski i inventar u javnim preduzećima, počevši od nameštaja, praktično ne pripada gradu Zrenjaninu.

- Mi za bilo kakvu finansijsku akciju, koju želimo sa prostorom u gradu Zrenjaninu, moramo da pitamo direkciju Srbije. To ponekad traje godinu, godinu i po - navodi Marton.

 

(BILSV, 03.04.2011.)




Izjave | Subota, 25. 03. 2023. | Komentara: 0

Podrška tužiteljkama je podrška normalnoj, demokratskoj i pristojnoj Srbiji

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za „Danas“ da je podrška tužiteljkama koje se bore za dostojanstvo svoje profesije i nezavisnost pravosuđa podrška normalnoj, demokratskoj i pristojnoj Srbiji.
Izjave | Sreda, 15. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Ruski obaveštajci, proterani iz EU, nisu dobrodošli u Srbiju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da otkriće Radija Slobodna Evropa da se u Srbiji nalaze ruske diplomate, proterane iz Evropske unije (EU) i povezane sa obaveštajnim službama pokazuje koliko je Srbija daleko od Evrope.
Izjave | Ponedeljak, 13. 03. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Ono što danas gledamo su konsekvence političkog ubistva Zorana Đinđića

Autoritarni poredak Aleksandra Vučića i sve ovo što danas gledamo kao antidemokratsku orijentaciju našeg društva, jesu konsekvence političkog ubistva Zorana Đinđića, ocenio je istoričar dr Milivoj Bešlin.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook