Marton: Sav gradski inventar ne pripada Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 03. 04. 2011. | Komentara: 0

Marton: Sav gradski inventar ne pripada Zrenjaninu

ZRENJANIN - Iako se služe imovinom na svojoj teritoriji, opštine tom imovinom ne raspolažu. Pošto se, prema važećem zakonu, za sve se pita centralna vlast, zbog gomile dozvola, ni u najmanjem zaseoku nije lako otvoriti prodavnicu, preno je danas RTS.

Srbija je, kako se navodi, poslednja zemlja u Evropi u kojoj se lokalne samouprave služe imovinom, ali njome ne raspolažu. Predsednik Skupštine Grada Zrenjanina Aleksandar Marton kaže za RTS da sav gradski i inventar u javnim preduzećima, počevši od nameštaja, praktično ne pripada gradu Zrenjaninu.

- Mi za bilo kakvu finansijsku akciju, koju želimo sa prostorom u gradu Zrenjaninu, moramo da pitamo direkciju Srbije. To ponekad traje godinu, godinu i po - navodi Marton.

 

(BILSV, 03.04.2011.)




Izjave | Ponedeljak, 23. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Svaka treća osoba na izbornoj listi da bude žena

NOVI SAD - Portparolka i poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini Republike Srbije Aleksandra Jerkov izjavila je za RTS da se LSV zalaže da se u novi Zakon o izboru narodnih poslanika unese odredba koja će omogućiti da svaka treća osoba na izbornoj listi bude žena.
Izjave | Nedelja, 22. 05. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Ja sam najveći protivnik separatistima

BEOGRAD - List Politika objavio je danas tekst o incidentima na finalnoj utakmici fudbalskog Kupa Srbije između FKVojvodine i FK Partizan, tumačeći ih u svetlu sukoba na relaciji AP Vojvodina- centralna vlast u Beogradu, koji su se tih dana intenzivirali.
Izjave | Petak, 20. 05. 2011. | Komentara: 0

Javni radiodifuzni servis je interes Vojvodine

NOVI SAD - U organizaciji OEBS-a - Misije u Srbiji i Nezavisnog društva novinara Vojvodine, danas je u Novom Sadu održana konferencija posvećena Radio-televiziji Vojvodine pod nazivom "Budućnost javnog radiodifuznog servisa u Vojvodini".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook