Marton: SVM odgovoran za drastično smanjenje broja Mađara u Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 21. 07. 2023. | Komentara: 0

Marton: SVM odgovoran za drastično smanjenje broja Mađara u Vojvodini

NOVI SAD - Portparol Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton kritikovao je danas visokog funkcionera Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balinta Pastora i rekao da je politika te stranke kriva „što se broj Mađara u Vojvodini drastično smanjio“.

LSV

- Postali ste običan trbuhozborac (ministra državne uprave i lokalne samouprave) Aleksandra Martinovića. Sramota je da ste zaboravili radikalske sendviče iz devedesetih. Broj Mađara je u Vojvodini sa 450.000 pao na 184.000. To je rezultat vaših politika - naveo je Marton u pisanoj izjavi.

„Radikalski sendviči iz devedesetih“ se odnose na navodnu izjavu visokih funkcionera Srpske radikalne stranke koji su poručivali pripadnicima manjinskih naroda u Vojvodini da će im spremiti sendviče za iseljavanje u matične zemlje.

Potpredsednik SVM-a Balint Pastor ranije je izjavio da „Srbija ima dobar izborni sistem, jer stranke nacionalnih manjina ulaze u Skupštinu Srbije po sistemu prirodnog praga“, a da treba „razmisliti da li je potrebno vratiti izborni cenzus na pet odsto, jer nije normalno da u republičkom parlamentu imamo 40 stranaka i poslaničkih grupa“.

 (SzILSV-Vojvođani, 21.7.2023)




Izjave | Ponedeljak, 13. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Da li je Vučić svestan posledica po građane ako ne reši problem Kosova?

Odgovarajući na pitanje „Danasa“ o tome što predsednik države kaže da ne ide u prodavnicu redovno ali da zna cene gotovo svega, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš je rekao da ga više interesuje da li je Vučić svestan posledica po građane ako ne reši problem Kosova
Izjave | Nedelja, 12. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: U martu raskidamo koaliciju sa SNS-om u Novom Sadu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da će LSV raskinuti koaliciju sa Srpskom naprednom strankom u Novom Sadu.
Izjave | Utorak, 07. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Ulazak u EU značio bi bolji i kvalitetniji život građana

Prihvatanje francusko-nemačkog plana o Kosovu za građane i građanke Srbije značilo bi bolji i kvalitetniji život i evropske integracije, izjavio je za zrenjaninsku KTV predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook