Marton: Za ratne zločince nema mesta u javnom životu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 16. 11. 2021. | Komentara: 0

Marton: Za ratne zločince nema mesta u javnom životu

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da za ratne zločince ne bi smelo da bude mesta ni u jednoj pori javnog života.

LSV

- Tu ne mislim samo na one koji su trenutno u zatvoru, već i na one koji su odslužili kazne. Po normama civilizacijskog društva, oni apsolutno ne bi smeli da budu u medijima, a vidimo da su, nažalost, kod nas veoma često na televizijama i naslovnim stranicama novina - kaže Marton za Radio Slobodna Evropa.

On smatra da je dobro što su se građani Srbije pobunili i počeli da uklanjanju murale posvećene ljudima koji su osuđeni za najteže ratne zločine.

- S druge strane, postoje ekstremni desničari koji smatraju da je Ratko Mladić heroj. Znamo da u svim zemljama Evrope i sveta postoje grupe koje su desničarske, ekstremističke, ali, nažalost, u Srbiji ne postoji volja da se sa tim pojedincima obračuna - kaže Marton.

Razlog za takav odnos prema ekstremnoj desnici on vidi u održavanju rejtinga kako vlasti, tako i dela opozicije.

- Zna se, nažalost, da na prostoru bivše Jugoslavije, ljudi koji su bili ratni lideri i dalje imaju veliku popularnost, i oni ne žele da rade ništa da taj rejting ugroze, tako da onda dopuštaju da se murali i grafiti ispisuju. Njihove komunalne službe koje bi to trebalo da urade ostavljaju taj posao građanima i dovode do toga da sad imamo ovakvo stanje na ulicama - smatra Marton.


(SzILSV, 16.11.2021)




Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Loš odnos republičkih organa prema pokrajinskim

BEOGRAD - Od 2000. godine Skupština AP Vojvodine uputila je Narodnoj skupštini Republike Srbije ukupno 39 zakonskih predloga i na desetine amandmana na različite zakone, a od tog broja usvojeno je svega pet zakona i 13 amandmana, istakla je danas potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević.
Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Istina se mora otkriti

NOVI SAD - Inicijativu REKOM svakako treba podržati jer ona vodi ka pomirenju " izjavila je na tribini "Da se zna, da se ne ponovi" portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov. REKOM je inicijativa za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava od 1991. do 2001. godine na prostoru bivše SFRJ.
Izjave | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Liga će tražiti sastanak sa ministrom Dačićem

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine će u narednih sedam dana zvanično zatražiti susret sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem da bi ga upoznali sa svojim zahtevom za formiranje vojvođanske policijske uprave, kaže za Politiku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook