Nedopustivo je učenicima deliti knjige kojima se promovišu mržnja i šovinizam

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 17. 02. 2020. | Komentara: 0

Nedopustivo je učenicima deliti knjige kojima se promovišu mržnja i šovinizam

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je danas da je nedopustivo da se u školama u Vojvodini besplatno dele knjige kojima se učenicima nameće „desničarski narativ“.

LSV

- Podela ovakvih knjiga u školama je nedopustiva. Učenicima se od malih nogu nameće desničarski narativ: nacionalizam, šovinizam, mržnja, podele… Dokle više? - upitao je Marton na Tviteru.

Novosadski informativni portal 021 objavio je danas tekst u kojem je naveo da su pojedini roditelji nezadovoljni zbog zbirke pesama deljene deci za praznik Svetog Save „Uskliknimo s ljubavlju“, autora Blagoja Bakovića. U zbirci se nalaze i pesme poput „Molitva pred znacima strašnog suda“, u kojima se pominju „Šiptari“ i molba da se „usliši kletva svetog Lazara“. 

 (SzILSV, 17.02.2020)



Izjave | Sreda, 25. 01. 2023. | Komentara: 0

SNS i SPS slepo podržavaju Vučića jer su podanici vladara, a boje se da će ih njegov odlazak uništiti

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da je Aleksandar Vučić autoritaran političar koji ne dopušta da bilo ko i bilo šta, pored njega, bude u centru pažnje.
Izjave | Četvrtak, 12. 01. 2023. | Komentara: 0

Marton : Vučić poslao sina u RS jer nema hrabrosti da kaže svoj stav

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao sina Danila na obeležavanje protivustavnog Dana Republike Srpske u Bosni i Hercegovini jer nema hrabrosti da jasno kaže svoj stav.
Izjave | Petak, 06. 01. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Ustav pisan tako da Zakon o finansiranju Vojvodine nikada ne bude donesen

Danas je na političkoj sceni Srbije opšteprihvaćen konsenzus da Vojvodina ne treba da ima političku autonomiju. Osnovni problem vezan za Zakon o finansiranju AP Vojvodine leži u tome što je Ustav, koji bi trebalo da bude osnov za finansiranje autonomije Vojvodine, pisan tako da ovaj zakon nikada ne bude donesen - kaže za N1 Bojan Kostreš



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook