Neformalni klub vojvođanskih poslanika?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 29. 06. 2011. | Komentara: 0

Neformalni klub vojvođanskih poslanika?

BEOGRAD - Večernje novosti danas pišu da su Liga socijaldemokrata Vojvodine i Savez vojvođanskih Mađara spremni da ponude ostalim poslanicima iz Vojvodine da oforme nezvanični klub, koji bi u Narodnoj skupštini štitio interese Pokrajine.

Bojan Kostreš

Navodno, ova ideja je progurana u ponedeljak, kada je veliki broj poslanika vladajuće koalicije bojkotovao Zakon o finansiranju opština. Novosti ističu da su pored dva uzdržana poslanika LSV, poslanici SVM glasali protiv zakona, dok preostali ligaši nisu ni glasali, kao ni poslanice DS Branka Ljiljak i Gordana Čomić, obe iz Vojvodine. Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš smatra da je moguće da se u budućnosti okupi neformalna vojvođanska poslanička grupa.

"Voleo bih kada bismo se pre glasanja dogovarali oko toga šta je interes Vojvodine i da se u skladu sa tim i izjašnjavamo" istakao je Kostreš za Novosti.

 (BILSV, 29. 06. 2011.)




Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Mandati pripadaju odbornicima

NOVI SAD - Sednica Skupštine grada Novog Sada, koja je trebalo da bude održana juče, odložena je za naredni petak, pošto, ni posle jednosatne pauze, vladajuća većina nije uspela da obezbedi kvorum jer je 11 odbornika Ujedinjenih regiona Srbije odlučilo da ne učestvuje u radu sednice, piše današnji Dnevnik.
Izjave | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, povodom obeležavanja 12 godina od početka NATO bombardovanja Srbije i Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju, položili su danas venac na spomen obeležje u krugu kasarne Vojske Srbije "Jugovićevo".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook