Nekoliko najvažnijih postignuća Skupštine APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 05. 03. 2012. | Komentara: 0

Nekoliko najvažnijih postignuća Skupštine APV

NOVI SAD – Analizirajući postignuća pokrajinskog parlamenta u ovom mandatu, potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević je u emisiji Politbiro, koja se emituje na RTV-u istakla i Statut AP Vojvodine koji je donet u skladu sa novim Ustavom Republike Srbije.

Maja Sedlarevic

- O njemu možemo da raspravljamo i da kažemo da nismo zadovoljni nadležnostima koje pokrajina ima, ali prosto najviši pravni akt jeste donet. Doneta je recimo strategija borbe protiv nasilja koja je prva u našoj zemlji i to je negde dokument koji prosto mora da se pomene. Akcioni plan politike za mlade takođe je vrlo važan strateški dokument. Prostorni plan Vojvodine se posle 35 godina se našao pred poslanicima Skupštine AP Vojvodine – navela je Sedlarevićeva.

(BILSV, 05.03.2012.)



Izjave | Sreda, 01. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Pastor najviše učinio na popravljanju odnosa Srbije i Mađarske, izbore će raspisati novi predsednik Skupštine Vojvodine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je smrt predsednika Saveza vojvođanskih Mađara i Skupštine AP Vojvodine Ištvana Pastora veliki gubitak za njegovu porodicu, ali i politiku u Vojvodini, naročito za SVM. 
Izjave | Subota, 14. 10. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Građani ne misle ništa dobro o naprednjacima

Komentarišući promociju novih članova Srpske napredne stranke, koji uglavnom dolaze iz sveta sporta i desnog bloka, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan kostreš kaže da svako ima pravo da se učlani kad hoće u koju god stranku.
Izjave | Sreda, 11. 10. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Odlaganje lokalnih izbora dokaz da SNS nije sigurna u pobedu u Novom Sadu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš ocenio je da su gotovo sve lokalne samouprave u Vojvodini ostavljene za izbore na proleće. I to bi, kako kaže bilo fer, ako bi se uz te lokalne izbore organizovali i pokrajinski. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook