Nema osnova za formiranje ruskog humanitarnog centra u APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 12. 05. 2018. | Komentara: 0

Nema osnova za formiranje ruskog humanitarnog centra u APV

NOVI SAD – Komentarišući inicijativu Srpske radikalne stranke da se u Vojvodini formira srpsko-ruski humanitarni centar, predsednik poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je da je jedina poenta te inicijative da SRS pokaže koliko voli Rusiju i Ruse. Odgovarajući na pitanja u anketi emisije „Politbiro“ Radio-televizije Vojvodine, Bogaroški je istakao da je neutemeljeno pozivanje SRS na poplave iz 2014. godine koje ukazuju da je takav centar potreban Vojvodini.

lsv

- Ne znam šta je poenta te inicijative, osim pokazivanja Srpske radikalne stranke koliko vole Rusiju i koliko vole Ruse. Volim i ja krofne, pa ne tražim od Skupštine AP Vojvodine da se izjašnjava o tome. Nema nijednog racionalnog osnova da se tako nešto nađe na dnevnom redu Skupštine. Nema obrazloženja. Ako se pozivate na 2014. godinu i poplave koje su pogodile Republiku Srbiju, onda bi kao pokrajinski poslanik morali da znate da se to u Vojvodini nije desilo, jer je AP Vojvodina bila spremna da odreaguje u svim vanrednim situacijama – zaključio je Branislav Bogaroški. 

(BILSV, 12.05.2018)



Izjave | Četvrtak, 20. 09. 2012. | Komentara: 0

Rebalans i budući budžeti bez podrške LSV

BEOGRAD – Dok se ne donese zakon o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine, što je obaveza koja je precizirana Ustavom Republike Srbije, poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine neće glasati ni za ovaj rebalans budžeta, niti za naredne budžete, bez obzira na to koja vlada ih bude predlagala, istakao je danas poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Đorđe Stojšić.
Izjave | Četvrtak, 20. 09. 2012. | Komentara: 0

Ustavni sud Srbije da zaštiti AP Vojvodinu

BEOGRAD – Ukoliko Narodna skupština usvoji Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o budžetskom sistemu, poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine podneće Ustavnom sudu Srbije žalbu i zahtev za ocenu ustavnosti i zakonitosti tog akta, istakla je danas Aleksandra Jerkov.
Izjave | Četvrtak, 20. 09. 2012. | Komentara: 0

Uskoro rasprava o obeštećenju Vojvodine

NOVI SAD – Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine povukla je danas svoju inicijativu da se na dnevnom redu tekućeg zasedanja Skupštine AP Vojvodine nađe „Informacija o potrebi obeštećenja AP Vojvodine po osnovu ulaganja građanja Vojvodine u izgradnju Naftagasa, sa predlogom zaključaka“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook