Nema žena na mestima odlučivanja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 29. 11. 2012. | Komentara: 0

Nema žena na mestima odlučivanja

NOVI SAD – Komentarišući činjenicu da se na čelu javnih preduzeća u Novom Sadu ne nalazi ni jedna žena, a da u Gradskom veću ima samo jedna, doskorašnja predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov rekla je danas za Blic da ni na jednom mestu u Srbiji, na kojem je koncentrisana politička moć nema žena.

Aleksandra Jerkov

Često se koristi argument da nema dovoljno kvalitetnih žena u politici.
– To nije istina. Problem je što stranke ženama ne pružaju šansu. Zbog toga je veoma bitno da se zakonom odrede kvote o zastupljenosti žena u strukturama vlasti. Predlagala sam amandman u Skupštini Srbije o kovotama, ali nijedna žena nije htela da me podrži, dok nisu dobile odobrenje od predsednika stranaka – istakla je ona.

(BILSV, 29. 11. 2012.)



Izjave | Petak, 18. 11. 2022. | Komentara: 0

Marton: Država treba da zabrani koncert Baje Malog Knindže

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da Mirko Pajčin, poznat pod pseudonimom Baja Mali Knindža, predstavlja jedan od simbola propadanja društva.
Izjave | Petak, 18. 11. 2022. | Komentara: 0

Nema više sedenja na dve stolice

Pogrešili smo i svesni smo toga. Svojim delima ćemo pokazati šta mislimo i šta želimo da uradimo. Mi moramo da dođemo u novo vreme, sa novim idejama i novom energijom da se borimo za ono zbog čega smo osnovani. Liga socijaldemokrata Vojvodine 32 godine nije odustala, niti će odustati od svog vrednosnog sistema, kazao je generalni sekretar LSV Bojan Kostreš
Izjave | Četvrtak, 17. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Grafiti su skretanje pažnje da pored Kosova postoji i Vojvodina

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kritikovao je grafite „Brigada Sever, Vojvodina Vojvođanima“, koji su osvanuli na nekoliko lokacija u Novom Sadu, a čiji je autor organizacija Mlada Vojvodina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook