O potezima LSV odlučivaće Glavni odbor

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 19. 03. 2014. | Komentara: 0

O potezima LSV odlučivaće Glavni odbor

BEOGRAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je danas za Informer, komentarišući mogućnost da koalicija u kojoj se LSV nalazi uđe u novu vladu sa SNS i Socijalističkom partijom Srbije, da LSV nema šta da priča sa SPS.

LSV

– O pozicijama LSV u eventualnim pregovorima odlučivaće Glavni odbor. Verujem ipak da ćemo ostati pri stavu da sa SPS nema razgovora – naveo je Kostreš. On je i u izjavi za Večernje novosti ponovio da ne vidi mogućnost saradnje sa SPS, ali da je odluka na stranačklim organima.

A komentarišući ocenu analitičara da NDS Borisa Tadića bez Lige socijaldemokrata Vojvodine ne bi ni prešla cenzus, Kostreš je za list Danas kazao da Liga „jeste velikim delom doprinela ovom izbornom rezultatu, ali da ne treba potceniti ni činjenicu da LSV zbog ovakvog izbornog zakona ne bi samostalno mogla da pređe cenzus, jer funkcioniše samo na teritoriji Vojvodine“.

– Dakle, i jedni i drugi smo zaslužni za ovaj izborni rezultat – napomenuo je Kostreš.

(BILSV, 19. 03. 2014)



Izjave | Subota, 25. 03. 2023. | Komentara: 0

Podrška tužiteljkama je podrška normalnoj, demokratskoj i pristojnoj Srbiji

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za „Danas“ da je podrška tužiteljkama koje se bore za dostojanstvo svoje profesije i nezavisnost pravosuđa podrška normalnoj, demokratskoj i pristojnoj Srbiji.
Izjave | Sreda, 15. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Ruski obaveštajci, proterani iz EU, nisu dobrodošli u Srbiju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da otkriće Radija Slobodna Evropa da se u Srbiji nalaze ruske diplomate, proterane iz Evropske unije (EU) i povezane sa obaveštajnim službama pokazuje koliko je Srbija daleko od Evrope.
Izjave | Ponedeljak, 13. 03. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Ono što danas gledamo su konsekvence političkog ubistva Zorana Đinđića

Autoritarni poredak Aleksandra Vučića i sve ovo što danas gledamo kao antidemokratsku orijentaciju našeg društva, jesu konsekvence političkog ubistva Zorana Đinđića, ocenio je istoričar dr Milivoj Bešlin.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook