Odlaže se predaja Nacrta zakona o javnoj svojini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 14. 07. 2011. | Komentara: 0

Odlaže se predaja Nacrta zakona o javnoj svojini

NOVI SAD - Radna grupa Vlade Srbije za izradu Nacrta zakona o javnoj svojini neće sutra predati ovaj dokument premijeru Mirku Cvetkoviću. Predsednik ove Radne grupe Bojan Kostreš za RTV kaže da nema političke volje o tome da Vojvodini budu vraćeni veliki sistemi.

Bojan Kostreš

- Mi nećemo ispuniti zadat koji smo dobili od premijera Cvetkovića iz dva razloga. Prvi je tehničke prirode jer sutra dolazi premijer Italije Silvio Berluskoni tako da ne verujem da će biti vremena u programu za predaju zakona, a drugi je taj da mi još uvek ne uspevamo da se dogovorimo oko jednog člana zakona koji se odnosi na svojinu Vojvodine nad velikim sistemima " kaže Kostreš. On dodaje da je to vrlo važno političko pitanje, ali i pitanje koje je interesantno za Vojvodinu, jer bi njegovim rešavanjem Vojvodini trebalo da se vrati svojina nad Poštom, železnicom, putevima i ostalim velikim sistemima.

(BILSV, 14.07.2011.)




Izjave | Ponedeljak, 18. 09. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Šešeljev generalni sekretar i radikalska perjanica se ne mogu pobediti populizmom i nacionalizmom

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da su sada drugačije okolnosti nego 5. oktobra 2000. godine i da bi, svakako, opozicija prvo trebala da pobedi na izborima, pa tek onda da je, ukoliko za time bude bilo potrebe, brani na ulici.
Izjave | Utorak, 29. 08. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vlastima lični interes važniji od stabilnosti društva

Nijedna odluka Aleksandra Vučića i njegovog režima neće uspeti da skrene pažnju od činjenice da se u našoj zemlji sve teže živi i da su građanke i građani Srbije spremni za promene, mišljenja je Bojan Kostreš, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani.
Izjave | Ponedeljak, 21. 08. 2023. | Komentara: 0

Marton: Susret Vučića i Orbana dobra prilika da uklone Hortijevu bistu iz parlamenta

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Aleksandar Marton istakao je da bi predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić trebalo da iskoristi priliku da se tokom susreta sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom informiše o uklanjanju biste Mikloša Hortija iz parlamenta te države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook