Odlaže se predaja Nacrta zakona o javnoj svojini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 14. 07. 2011. | Komentara: 0

Odlaže se predaja Nacrta zakona o javnoj svojini

NOVI SAD - Radna grupa Vlade Srbije za izradu Nacrta zakona o javnoj svojini neće sutra predati ovaj dokument premijeru Mirku Cvetkoviću. Predsednik ove Radne grupe Bojan Kostreš za RTV kaže da nema političke volje o tome da Vojvodini budu vraćeni veliki sistemi.

Bojan Kostreš

- Mi nećemo ispuniti zadat koji smo dobili od premijera Cvetkovića iz dva razloga. Prvi je tehničke prirode jer sutra dolazi premijer Italije Silvio Berluskoni tako da ne verujem da će biti vremena u programu za predaju zakona, a drugi je taj da mi još uvek ne uspevamo da se dogovorimo oko jednog člana zakona koji se odnosi na svojinu Vojvodine nad velikim sistemima " kaže Kostreš. On dodaje da je to vrlo važno političko pitanje, ali i pitanje koje je interesantno za Vojvodinu, jer bi njegovim rešavanjem Vojvodini trebalo da se vrati svojina nad Poštom, železnicom, putevima i ostalim velikim sistemima.

(BILSV, 14.07.2011.)




Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook