Odluka o podršci uslovljena je odnosom prema Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 10. 01. 2017. | Komentara: 0

Odluka o podršci uslovljena je odnosom prema Vojvodini

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ponovio je da će ta stranka sačekati da svi interesenti obelodane svoje kandidate i tek tada će doneti odluku koga će podržati. U izjavi za „Politiku“ Kostreš ističe da je ključni kriterijum oko podrške odnos kandidata prema „autonomiji Vojvodine i neophodnosti da pokrajina ima zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast“.

LSV

- Mi ćemo pozvati sve kandidate za koje smo zainteresovani da razgovaramo, pa će posle Glavni odbor stranke odlučiti o tome koga će Liga podržati i na koji način ćemo učestvovati u kampanji - rekao je Kostreš.

Kostreš je istakao i da će se oko podrške Vuku Jeremiću, LSV izjasniti kada i ako on bude zvanični kandidat iznoseći lični stav da Jeremić „svojim ponašanjem u predhodnom političkom životu nije pokazao dobru nameru prema Vojvodini i autonomiji i teško da mi s njim možemo da nađemo zajednički jezik“.

(BILSV, 10.01.2017)



Izjave | Sreda, 30. 03. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini se mora vratiti imovina

NOVI SAD - Mora se vratiti imovina AP Vojvodine. Ona koja joj je oduzeta posle puča 1988. godine koji je Milošević sa njegovim saradnicima napravio " izjavio je večeras u Nacionalnom dnevniku RTV Pink predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je precizirao da se tu ne misli samo na "zbir imovine kojom danas upravlja pokrajinska administracija".
Izjave | Sreda, 30. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Isteraćemo do kraja priču o imovini Vojvodine i lokalnih samouprava

NOVI SAD - Suština problema sa vraćanjem imovine Vojvodini i lokalnim samouprava u Srbiji jeste što ne postoji jasna ideja decentralizacije zemlje pa svaka nova vlada pravi svoj predlog zakona, istakao je sinoć zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš gostujući u emisiji Signali na Radio-televiziji Vojvodina.
Izjave | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Nema menjanja dnevnog reda

NOVI SAD - Odložena sednica Skupštine grada zakazana je za petak, ali za javnost ostaje nepoznanica da li će zasedanja i biti jer, prema poslednjim informacijama, Ujedinjeni regioni Srbije (URS) ne odustaju od mandata Vere Kopicl, pise Nacionalni građanski.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook