Odluka o podršci uslovljena je odnosom prema Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 10. 01. 2017. | Komentara: 0

Odluka o podršci uslovljena je odnosom prema Vojvodini

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ponovio je da će ta stranka sačekati da svi interesenti obelodane svoje kandidate i tek tada će doneti odluku koga će podržati. U izjavi za „Politiku“ Kostreš ističe da je ključni kriterijum oko podrške odnos kandidata prema „autonomiji Vojvodine i neophodnosti da pokrajina ima zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast“.

LSV

- Mi ćemo pozvati sve kandidate za koje smo zainteresovani da razgovaramo, pa će posle Glavni odbor stranke odlučiti o tome koga će Liga podržati i na koji način ćemo učestvovati u kampanji - rekao je Kostreš.

Kostreš je istakao i da će se oko podrške Vuku Jeremiću, LSV izjasniti kada i ako on bude zvanični kandidat iznoseći lični stav da Jeremić „svojim ponašanjem u predhodnom političkom životu nije pokazao dobru nameru prema Vojvodini i autonomiji i teško da mi s njim možemo da nađemo zajednički jezik“.

(BILSV, 10.01.2017)



Izjave | Utorak, 22. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Kancelarija Vojvodine u Briselu zavisi od Vlade Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je danas da se ne zna tačan datum otvaranja Kancelarije Vojvodine u sedištu EU u Briselu, jer za to još nije dobijena saglasnost Vlade Srbije, kako je to predviđeno propisima, prenosi RTV.
Izjave | Petak, 18. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Bez imovine i prihoda Vojvodina blokirana

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i republički poslanik Bojan Kostreš ocenio je da je funkcionisanje pokrajine trenutno blokirano, jer još uvek nije rešeno pitanje finansiranja nadležnosti njene administracije, niti je Vojvodini vraćena imovina. U intervjuu za portal Autonomija.info, Kostreš je kazao da su zbog toga iz LSV-a zatražili sastanak s premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem, do kojeg će doći za nekoliko dana.
Izjave | Četvrtak, 17. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Liga zadvoljna radom svojih kadrova u Vladi Vojvodine

BEOGRAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržaće rekonstrukciju Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine mada smatra da to nije ključni interes građana u ovom trenutku, izjavila je danas poslanica LSV Aleksandra Jerkov. Ona je novinarima u Skupštini Republike Srbije kazala da LSV ne vidi potrebu da se sada pokrajniska vlada rekonstruiše samo zato što se rekonstruisala republička vlada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook