Opozicija da shvati da je i u Vojvodini moguća promena

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 19. 11. 2023. | Komentara: 0

Opozicija da shvati da je i u Vojvodini moguća promena

NOVI SAD – Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je da Ligi i drugim opozicionim strankama atmosfera, u kojoj su pokrajinski izbori raspisani, ide na ruku. 

LSV

- Ide nam na ruku zato što su oni katastrofalna vlast. Kao i na nivou države Srbije, oni znaju da im rejting pada iz dana u dan, iz meseca u mesec i verovatno pokušavaju da umanje taj pad da ne bi pali za sedam posto, nego da padnu za tri, četiri ili pet posto i zato su uranili sa izborima. I predsednik ove države obožava izbore. On ne voli da rešava probleme, on voli da se slika, da obećava, voli da peče palačinke, kao što smo videli. Isto to će, verovatno, raditi administracija Igora Mirovića – kazao je Marton u izjavi za televiziju Nova S.

Napominje da nije tačna teza da opozicija može pobediti samo u Beogradu.

- Opozicija treba da shvati da je i u Vojvodini moguća promena i da saslušaju ovo što mi sa liste Vojvođani jasno kažemo, a to je da se za Vojvodinu vredi boriti, da vojvođanski glas mora da se čuje, da o vojvođanskim problemima mora jasno i glasno da se govori. I kada tako budemo radili u kampanji, ja verujem da do 61 poslanika, a to je apsolutna većina u Skupštini Vojvodine, opozicija građanska, evropska, moderna, demokratska može da dođe – naglasio je on.

(SzILSV-Vojvođani, 19.11.2023)



Izjave | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, povodom obeležavanja 12 godina od početka NATO bombardovanja Srbije i Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju, položili su danas venac na spomen obeležje u krugu kasarne Vojske Srbije "Jugovićevo".
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina je spona između Srbije i zemalja regiona

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine održana je danas prezentacija nordijskog modela saradnje između država i regiona, u organizaciji Igmanske inicijative u Srbiji, a uz podršku potpredsednice Skupštine AP Vojvodine Maje Sedlarević. Otvarajući ovaj skup, Sedlarevićeva je istakla da Vojvodina, osim što predstavlja "Evropu u malom", kao multikulturalna, multinacionalna i višejezična regija, predstavlja i sponu između Srbije i zemalja iz regiona.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook