Orban rehabilituje Hortija, a Srbija sramotno ćuti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 07. 09. 2022. | Komentara: 0

Orban rehabilituje Hortija, a Srbija sramotno ćuti

NOVI SAD – Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je za N1 da je država Srbija ćuti pred činjenicom da je u zgradi parlamenta u Budimpešti otkrivena bista Mikloša Hortija, državnog poglavara Mađarske za vreme Drugog svetskog rata, čije su trupe odgovorne za smrt skoro 20.000 ljudi na teritoriji Vojvodine.

LSV

- Država Srbija ćuti, iz njima znanih razloga i baš zato je Liga socijaldemokrata Vojvodine odlučila da pozove Vladu Republike Srbije da isto kao što je Izrael, 2017. kada je Orban izjavio da je Mikloš Horti bio odličan političar i odličan lider Mađarske, Izrael je reagovao. Isto tako Srbija treba da reaguju, da uputi oštar protest Vladi Mađarske - smatra Marton.

- Bisti čoveka koji je proglašen za ratnog zločinca nije mesto u mađarskom parlamentu i sramota je što i premijerka Ana Bnabić i ostali članovi Vlade ćute. Posao Vlade Republike Srbije po zakonu, po Ustavu je da brani interese naše zemlje. Kada je Mikloš Horti bio lider Mađarske, Jugoslavija je napadnuta od strane te države i moralo se reagovati - ukazuje Marton.

(SzILSV, 07.09.2022)



Izjave | Četvrtak, 06. 10. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Rusija preko NIS-a radi prljave i špijunske poslove

Još od dana kada su Boris Tadić i Vojislav Koštunica poklonili Naftnu industriju Srbije Rusiji, potpisivanjem energetskog sporazuma, NIS je alat Ruske Federacije i režima Vladimira Putina, kojim se Srbija ucenjuje. Očigledno je da se preko NIS rade i drugi prljavi poslovi za Rusiju, kao što je i ova špijunska afera u Rumuniji – kaže za Danas Bojan Kostreš
Izjave | Četvrtak, 06. 10. 2022. | Komentara: 0

Izjasniti se kao Vojvođanin je pitanje osnovnog ljudskog prava

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je izjašnjavanje na popisu kao Vojvođanin pitanje osnovnog ljudskog prava.
Izjave | Nedelja, 02. 10. 2022. | Komentara: 0

Hapšenje Bajatovićevih saradnika je verovatni početak obračuna sa proruskim kadrovima

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton u izjavi za list Nova ističe da je hapšenje Petka Bobara, jednog od najbližih saradnika Dušana Bajatovića i finansijera Socijalističke partije Srbije osumnjičenog za zloupotrebu poslovanja sa Srbijagasom, početak sukoba na relaciji SNS-SPS uoči formiranja Vlade Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook