Orban rehabilituje Hortija, a Srbija sramotno ćuti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 07. 09. 2022. | Komentara: 0

Orban rehabilituje Hortija, a Srbija sramotno ćuti

NOVI SAD – Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je za N1 da je država Srbija ćuti pred činjenicom da je u zgradi parlamenta u Budimpešti otkrivena bista Mikloša Hortija, državnog poglavara Mađarske za vreme Drugog svetskog rata, čije su trupe odgovorne za smrt skoro 20.000 ljudi na teritoriji Vojvodine.

LSV

- Država Srbija ćuti, iz njima znanih razloga i baš zato je Liga socijaldemokrata Vojvodine odlučila da pozove Vladu Republike Srbije da isto kao što je Izrael, 2017. kada je Orban izjavio da je Mikloš Horti bio odličan političar i odličan lider Mađarske, Izrael je reagovao. Isto tako Srbija treba da reaguju, da uputi oštar protest Vladi Mađarske - smatra Marton.

- Bisti čoveka koji je proglašen za ratnog zločinca nije mesto u mađarskom parlamentu i sramota je što i premijerka Ana Bnabić i ostali članovi Vlade ćute. Posao Vlade Republike Srbije po zakonu, po Ustavu je da brani interese naše zemlje. Kada je Mikloš Horti bio lider Mađarske, Jugoslavija je napadnuta od strane te države i moralo se reagovati - ukazuje Marton.

(SzILSV, 07.09.2022)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook