Orban rehabilituje Hortija, a Srbija sramotno ćuti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 07. 09. 2022. | Komentara: 0

Orban rehabilituje Hortija, a Srbija sramotno ćuti

NOVI SAD – Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je za N1 da je država Srbija ćuti pred činjenicom da je u zgradi parlamenta u Budimpešti otkrivena bista Mikloša Hortija, državnog poglavara Mađarske za vreme Drugog svetskog rata, čije su trupe odgovorne za smrt skoro 20.000 ljudi na teritoriji Vojvodine.

LSV

- Država Srbija ćuti, iz njima znanih razloga i baš zato je Liga socijaldemokrata Vojvodine odlučila da pozove Vladu Republike Srbije da isto kao što je Izrael, 2017. kada je Orban izjavio da je Mikloš Horti bio odličan političar i odličan lider Mađarske, Izrael je reagovao. Isto tako Srbija treba da reaguju, da uputi oštar protest Vladi Mađarske - smatra Marton.

- Bisti čoveka koji je proglašen za ratnog zločinca nije mesto u mađarskom parlamentu i sramota je što i premijerka Ana Bnabić i ostali članovi Vlade ćute. Posao Vlade Republike Srbije po zakonu, po Ustavu je da brani interese naše zemlje. Kada je Mikloš Horti bio lider Mađarske, Jugoslavija je napadnuta od strane te države i moralo se reagovati - ukazuje Marton.

(SzILSV, 07.09.2022)



Izjave | Ponedeljak, 18. 09. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Šešeljev generalni sekretar i radikalska perjanica se ne mogu pobediti populizmom i nacionalizmom

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da su sada drugačije okolnosti nego 5. oktobra 2000. godine i da bi, svakako, opozicija prvo trebala da pobedi na izborima, pa tek onda da je, ukoliko za time bude bilo potrebe, brani na ulici.
Izjave | Utorak, 29. 08. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vlastima lični interes važniji od stabilnosti društva

Nijedna odluka Aleksandra Vučića i njegovog režima neće uspeti da skrene pažnju od činjenice da se u našoj zemlji sve teže živi i da su građanke i građani Srbije spremni za promene, mišljenja je Bojan Kostreš, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani.
Izjave | Ponedeljak, 21. 08. 2023. | Komentara: 0

Marton: Susret Vučića i Orbana dobra prilika da uklone Hortijevu bistu iz parlamenta

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Aleksandar Marton istakao je da bi predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić trebalo da iskoristi priliku da se tokom susreta sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom informiše o uklanjanju biste Mikloša Hortija iz parlamenta te države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook