Papuga: Većina nacionalnih saveta duboko politizovana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 08. 05. 2021. | Komentara: 0

Papuga: Većina nacionalnih saveta duboko politizovana

NOVI SAD – Funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga ističe da je većina nacionalnih saveta duboko politizovana. Papuga je pripadnica Rusinskog nacionalnog saveta već nekoliko godina. Takođe je i državana sekretarka u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i sa te dve pozicije može da sagleda nacionalne savete i njihov rad, odnosno probleme unutar organizacija sa kojima se susreću.

LSV

- Većina nacionalnih saveta su duboko politizovani. Jako malo članova učestvuje u radu. Ne znam kako će nacionalni saveti izaći iz toga da se na listi kandiduju ljudi koji će to stvarno želeti i raditi na dobrobit svoje nacionalne zajednice. Ne samo zato što ih je neko tu stavio, već zato što oni to žele i te četiri godine će posvetiti svoj život i svo svoje vreme problemima svoje nacionalne zajednice – istakla je Papuga za podkast „Raguj“ i dodala da su članovi nacionalnih saveta jako „tanki“ profesionalno, stručno i kadrovski.

(SzILSV, 08.05.2021)



Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Mandati pripadaju odbornicima

NOVI SAD - Sednica Skupštine grada Novog Sada, koja je trebalo da bude održana juče, odložena je za naredni petak, pošto, ni posle jednosatne pauze, vladajuća većina nije uspela da obezbedi kvorum jer je 11 odbornika Ujedinjenih regiona Srbije odlučilo da ne učestvuje u radu sednice, piše današnji Dnevnik.
Izjave | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, povodom obeležavanja 12 godina od početka NATO bombardovanja Srbije i Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju, položili su danas venac na spomen obeležje u krugu kasarne Vojske Srbije "Jugovićevo".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook