Počinju razgovori LSV-NDS sa SVM i DS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 26. 06. 2014. | Komentara: 0

Počinju razgovori LSV-NDS sa SVM i DS

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i lider Nove demokratske stranke Boris Tadić u ponedeljak će započeti razgovore sa najvećim parlamentarnim strankama u Skupštini AP Vojvodine o budućem sastavu Pokrajinske vlade, pišu Večernje novosti.

LSV

- Razgovaraćemo najpre sa SVM i DS, a zatim s naprednjacima i socijalistima – izjavio je za ovaj list zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš. On nije želeo da prognozira ishod tih razgovora, ali je rekao da su moguće dve opcije – da koalicija u kojoj su DS, SVM, LSV i odnedavno NDS nastavi da vlada ili da se u vladajuću koaliciju uključe SNS i SPS.

- Pozvaćemo samo stranke koje imaju poslaničke klubove, a DSS i Treća Srbija ih nemaju – kaže Kostreš i dodaje da su „sa SRS razgovori izlišni zbog nepremostivih razlika“.

Kostreš je za list Danas rekao da je jedan od uslova LSV prema Demokratskoj stranci u razgovorima o aktuelnoj većini u Skupštine Vojvodine smena Dragoslava Petrovića.

- Još pre dve godine smo rekli da su međuljudski odnosi između LSV i DS na najnižem mogućem nivou i da moramo to da ispravimo. To ponavljamo konstantno. Naš uslov za dogovor o opstanku aktuelne većine na vlasti u Pokrajini je, između ostalog, popravljanje međuljudskih odnosa, što podrazumeva smenu istrošenih kadrova. Programske aktivnosti moramo da uskladimo i da imamo nov tim koji će to voditi - rekao je Kostreš, dodajući da „garantuje da će aktuelna koalicija opstati nakon rekonstrukcije“, odnosno da naprednjaci neće preuzeti vlast u Vojvodini.    

(BILSV, 26.06.2014)



Izjave | Četvrtak, 17. 02. 2022. | Komentara: 0

Kolar: Škola je da obrazuje, a ne da razdvaja učenike

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Robert Kolar osudio je postupak koji je učinio nastavnik novosadske Osnovne škole „Branko Radičević“ na kojoj je on sa nekoliko učenika koji pokazuju tri prsta i sa opisom „Srpčići moji“. 
Izjave | Subota, 12. 02. 2022. | Komentara: 0

U Vojvodini ukidaju 14 pružnih pravaca, a u Beogradu grade metro

Poslanik poslaničkog kluba Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija Saša Šućurović ukazao je da je 15 pružnih pravaca na teritoriji Srbije ukinuto, odnosno da je 475 kilometara pruge prodato u staro gvožđe. On je tokom skupštinske rasprave napomenuo da je od 15 ukinutih pružnih pravaca, 14 na teritoriji Vojvodine.
Izjave | Petak, 11. 02. 2022. | Komentara: 0

Marton: Izborni proces u Srbiji prepun manjkavosti, zaostajemo za Evropom

Liga socijaldemokrata Vojvodine kontrolisaće izborni proces u svim vojvođanskim gradovima i opštinama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook