Podrška Pokrajinskom fondu za razvoj poljoprivrede

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 28. 12. 2012. | Komentara: 0

Podrška Pokrajinskom fondu za razvoj poljoprivrede

NOVI SAD – Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine podsržali su danas Izveštaj o radu Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede za period 01. 01. do 31.12.2011. godine.

LSV

Poslanik LSV u Skupštini AP Vojvodine Miloš Šibul istakao je tokom rasprave da je Fond u svojih 11 godina poslovanja odobrio veliki broj povoljnih kredita, te da je od početnih četiri u ovoj godini dostigao deset kreditnih linija. On je ukazao na to da je tokom prethodnih godina samo za navodnjavanje dodeljeno 1005 kredita, kao i gotovo 400 za kreditiranje mehanizacije, što najbolje govori koliko je zastarela mehanizacija u Vojvodini. Zbog toga LSV traži da se u najskorije vreme, rebalansom odobre veća srerdstva, kako bi krediti za mehanizaciju mogli udvostručiti, jer je potražnja za ovim kreditima veća, dodao je Šibul.
– Zašto veća? Zato što su kamate zaista niske, kakve nema ni Evropska unija i kreću se od 1,1 do 2 posto na godišnjem nivou. A nove kreditne linije imaju i grejs periode čak i do tri godine – naveo je Šibul. Podsetio je i da je u 2012. godini, Fond svoju aktivnost usmerio na podsticanje razvoja poljoprivrede u AP Vojvodini, podsticanje ravnomernog razvoja poljoprivrede, unapređenje konkurentnosti domaće poljoprivrede, zatim podsticanje zapošljavanja, kao i povećanje životnog standarda proizvođača hrane, što bi potrošačima trebalo da obezbedi zdravstveno bezbednu i kvalitetnu hranu, po pristupačnim cenama.

(BILSV, 28. 12. 2012.)



Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook