Pre Ustava rešiti šta je sa Kosovom i autonomijom Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 10. 11. 2017. | Komentara: 0

Pre Ustava rešiti šta je sa Kosovom i autonomijom Vojvodine

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za list Ekspres da je najvažnije uvesti suštinske promene u Ustav, i to nakon šireg društvenog dijaloga.  

LSV

- Mi najpre treba da se dogovorimo šta je Srbija, odnosno da li je Kosovo naša teritorija, ali i da se jasno kaže da li Vojvodina ima status autonomne pokrajine. Dalje, da se postigne konsenzus o tome kuda idemo, to jest da li su evroatlantske ili evroazijske integracije naš strateški cilj. Tek tada na red dolaze pitanja o pravosuđu i političkom sistemu. To je na kraju, tehnička stvar. Kada se bavimo samo time, to je driblanje na malom prostoru - kazao je Kostreš. 

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i SNS treba da naprave iskorak i organizuju debatu o tome u društvu. 

- Nijedan dogovor nije lak, ali znamo kako se završilo prošli put kad smo preko kolena donosili Ustav. Posle dva dana i jedne naći, doneli smo ga, ali se pokazao potpuno nefunkcionalan - rekao je Kostreš.

(BILSV, 10.11.2017)



Izjave | Subota, 03. 11. 2012. | Komentara: 0

Pomoć za seobu Istorijskog arhiva i pozorište u Senti

NOVI SAD - Potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić rekao je da će Autonomna pokrajina Vojvodina pružiti podršku za preseljenje, ali i programe Istorijskog arhiva Senta. Takođe, Grujić je rekao da će pomoći i finansiranje opremanja senćanskog pozorišta.
 
Izjave | Petak, 02. 11. 2012. | Komentara: 0

Liga se vraća u zrenjaninski parlament

ZRENJANIN – Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu Dejan Čapo izjavio je za list „Zrenjanin“ da će odbornici i odbornice LSV od sledeće nedelje biti prisutni u zrenjaninskom parlamentu i učestvovati u radu. Kako je rekao, zbog toga su i podneli zahtev za formiranje odborničke grupe.
Izjave | Petak, 02. 11. 2012. | Komentara: 0

Pitanje Vojvodine je pre svega ekonomsko

NOVI SAD – Tema separatizma u Vojvodini nameće se zbog toga kako bi se zamaglile druge priče, pre svega priča o ekonomiji koja je prioritetna, istakao je šef poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook