Putinov režim je počeo da se urušava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 17. 02. 2019. | Komentara: 0

Putinov režim je počeo da se urušava

BEOGRAD - Za svakoga ko zna nešto o istoriji ili teoriji jasno je da tzv. putinizam nije nikakva nova ideologija. Osnovne karakteristiike Putinovog režima su mešavina oligarhijske uprave, tradicionalnog ruskog autoritarizma, nasilne političke kulture, nacionalizma, klerikalizma, antiliberalizma, imperijalnog izolacionizma, imperijalnog ekspanzionizma i militarizma, izjavio je za list Danas istoričar dr Milivoj Bešlin komentarišući izjavu savetnika ruskog predsednika da je „putinizam ideologija budućnosti“.
 
LSV 
 
- To je eklekticizam poznatih elemenata ruske istorije. Reč je o sinkretizmu najnazadnijih tendecija njihove prošlosti, koji ne može u budućnosti pobediti ni u samoj Rusiji, a ne van granica. Međunarodna izolacija Rusije i ekonomija zasnovana na eksploataciji sirovina već daju jako loše rezultate. Standard, životni vek, prosečne zarade... sve je u padu i govori o teškom stanju u kojem se Rusija nalazi. Kao rezultat toga imate ubrzano opadanje podrške Putinu među građanima i masovni odlazak mladih iz Rusije. Režim je počeo da se urušava i njegovi propagandisti zbog toga daju ovako nesuvisle izjave – ocenio je Bešlin.
 
(SzILSV, 17.02.2019) 



Izjave | Subota, 07. 04. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: Sprečiti Nikolića da dođe na vlast

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine nema svog kandidata za predsednika Srbije, jer u ovom trenutku postoje samo dve realne opcije, samo dva kandidata koja mogu da uđu u drugi krug - Boris Tadić koji sigurno donosi nastavak Evropske integracije Republike Srbije i Tomislav Nikolić, čiju dugogodišnju politiku i izjavu da bi Srbija trebalo da bude ruska gubernija još svi dobro pamte, istakla je sinoć portparolka LSV Aleksandra Jerkov.
Izjave | Subota, 07. 04. 2012. | Komentara: 0

Verujem da će premijer Cvetković ispuniti obećanje

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da, uprkos kašnjenju u donošenju uredbi o prenosu dela imovine Vojvodini, nema razloga da sumnja u to da će premijer Mirko Cvetković ispoštovati ovu zakonsku obavezu i obećnje koje dao lideru Lige Nenadu Čanku uoči usvajanja Zakona o javnoj svojini u septembru prošle godine.
Izjave | Četvrtak, 05. 04. 2012. | Komentara: 1

Saradnjom institucija protiv nasilja u porodici

NOVI SAD – Novi Sad mora insistirati na uspostavljanju sveobuhvatne mreže institucija koja bi se zajedničkim naporima suprotstavila nasilju u porodici, koje je sve češće u našem društvu, ocenila je za “NS Reporter” portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidatkinja za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook