Skupština AP Vojvodine da predloži zakon o finansiranju pokrajine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 16. 11. 2011. | Komentara: 0

Skupština AP Vojvodine da predloži zakon o finansiranju pokrajine

NOVI SAD – Nakon Zakona o javnoj svojini kojim je definisana svojina Vojvodine, neophodno je donošenje zakona o finansiranju pokrajine kako bi Vojvodina u punom smislu preuzela nadležnosti koje joj pripadaju po zakonu i Ustavu, piše današnji Press.

Branislav Bogaroški

Predsednik poslaničke grupe Liga socijaldemokrata Vojvodine - „Zajedno za Vojvodinu“ Branislav Bogaroški ocenjuje za taj list da je potpuno logično da inicijativa za izradu zakona o finansiranju Vojvodine treba da potekne iz najvišeg predstavničkog doma Pokrajine.

– Ko je zainteresovaniji za ovaj zakon od Vojvodine? Ne vidim zbog čega bi Skupština AP Vojvodine trebalo da čeka republiku da predloži taj zakon – naveo je Bogaroški.
(BILSV, 16. 11. 2011.)




Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.
Izjave | Subota, 20. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: U LSV nema konfuzije, vreme je za mlađe ljude

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da u stranci nema konfuzije posle odlaska višegodišnjeg lidera.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook