Skupština APV treba da određuje politiku Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 31. 03. 2013. | Komentara: 0

Skupština APV treba da određuje politiku Vojvodine

NOVI SAD - Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodina u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je da podržava inicijativu predsednika vojvođanske Skupštine Ištvana Pastora o pripremi platforme o prihodina Vojvodine o kojoj bi trebalo da se izjasni pokrajinski parlament.

LSV

On je za današnji Dnevnik ukazao i da je LSV i do sada insistirala na aktivnijoj ulozi Skupštine AP Vojvodine u definisanju politike Pokrajine.

- Skupština Vojvodine je predstavničko telo više od dva miliona građana i ona mora biti mesto gde se određuje politika Vojvodine koju Vlada APV treba da sprovodi. To, nažalost, nije bio slučaj u nekoliko poslednjih godina, kada su odluke donošene mimo parlamenta u unutarkoalicionim ili čak unutarstranačkim dogovorima - rekao je Branislav Bogaroški.

(BILSV, 31.03.2013)



Izjave | Četvrtak, 17. 02. 2022. | Komentara: 0

Kolar: Škola je da obrazuje, a ne da razdvaja učenike

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Robert Kolar osudio je postupak koji je učinio nastavnik novosadske Osnovne škole „Branko Radičević“ na kojoj je on sa nekoliko učenika koji pokazuju tri prsta i sa opisom „Srpčići moji“. 
Izjave | Subota, 12. 02. 2022. | Komentara: 0

U Vojvodini ukidaju 14 pružnih pravaca, a u Beogradu grade metro

Poslanik poslaničkog kluba Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija Saša Šućurović ukazao je da je 15 pružnih pravaca na teritoriji Srbije ukinuto, odnosno da je 475 kilometara pruge prodato u staro gvožđe. On je tokom skupštinske rasprave napomenuo da je od 15 ukinutih pružnih pravaca, 14 na teritoriji Vojvodine.
Izjave | Petak, 11. 02. 2022. | Komentara: 0

Marton: Izborni proces u Srbiji prepun manjkavosti, zaostajemo za Evropom

Liga socijaldemokrata Vojvodine kontrolisaće izborni proces u svim vojvođanskim gradovima i opštinama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook