SPS da prihvati Platformu IVV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 07. 06. 2012. | Komentara: 0

SPS da prihvati Platformu IVV

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov istakla je za današnji broj Novina novosadskih da će saradnja sa Socijlističkom partijom Srbije u pokrajinskoj skupštini biti moguća samo ukoliko socijalisti prihvate „pravila igre“ koja važe u Vojvodini.

Aleksandra Jerkov

– Mi ne zaboravljamo da je upravo SPS ukinuo vojvođansku autonomiju, a u koalicionu većinu je ta partija dobrodošla samo ako prihvati platformu Izvršnog veća po kojoj Vojvodina ima izvršnu, zakonodavnu i delom sudsku vlast, kao i izvorne prihode i imovinu. Ukoliko su spremni za to, onda neka tu promenu u stavovima objašnjavaju svojim biračima, a ako nisu, onda neka traže drugog koalicionog partnera – izričita je Jerkova u izjavi za taj list. Novine novosadske pišu i da Liga očekuje ozbiljniju ulogu u pokrajinskoj administraciji a da bi se, umesto na podelu kolača, trebalo fokusirati na funkcionalnost i orijentaciju nove Vlade, koja bi trebalo da „beskompromisno zastupa interese Vojvođana i Vojvođanki“.

– Prvi i prioritetni zadatak novih vojvođanskih vlasti morao bi biti Zakon o finansiranju Vojvodine. Ukoliko on ne bude predložen u dogledno vreme, mi ćemo ga predložiti sami, ali bi zajednička inicijativa značila da Vojvođani imaju vlast kojoj njihovi interesi jesu na prvom mestu – navedeno je iz Lige za Novine novosadske, uz dodatak da je Liga spremna da preuzme veću odgovornost u poslu koji je pred pokrajinskom adiministracijom.    

(BILSV, 07. 06. 2012.)



Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook