Trafo-stanice vratiti Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 26. 07. 2011. | Komentara: 0

Trafo-stanice vratiti Vojvodini

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se amandmanskim izmenama predloga zakona o energetici trafo-stanice vrate u vlasništvo Vojvodine. Portparolka i narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov rekla je danas za Dnevnik, da će odluka LSV o tome da li će glasati za ovaj zakon zavisiti od dva amandmana kojima se reguliše ova problematika.

Aleksandra Jerkov

"Zahtevamo da se prihvati amandman Pavela Marčoka i da još jedan usvoji resorni odbor. U protivnom, niti ćemo glasati za zakon, niti ćemo dati kvorum kada se o zakonu bude glasalo" upozorila je Aleksandra Jerkov. Ona objašnjava da je važećim predlogom oštećena "Elektrovojvodina", koja je ulagala, održavala i gradila sistem koji sada treba da pripadne nekom drugom, što je za LSV neprihvatljivo. Na pitanje da li su razgovarali sa nadležnima da bi izneli svoje zahteve, Aleksandra Jerkov potvrđuje da je bilo kontakata sa kabinetom Mirka Cvetkovića.

"Sada čekamo povratnu informaciju o tome da li će amandmani biti prihvaćeni. Ukoliko ne stane iza njih, onda neka Vlada traži drugu većinu za usvajanje zakona o energetici" poručuje Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 26. 07. 2011.)



Izjave | Nedelja, 19. 11. 2023. | Komentara: 0

Opozicija da shvati da je i u Vojvodini moguća promena

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je da Ligi i drugim opozicionim strankama atmosfera, u kojoj su pokrajinski izbori raspisani, ide na ruku. 
Izjave | Subota, 11. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti jedan od faktora promene vlasti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je jedan od razloga što još nisu raspisani pokrajinski izbori to što naprednjaci nisu sigurni u pobedu u Vojvodini.
Izjave | Utorak, 07. 11. 2023. | Komentara: 0

Beograd i Vojvodina mogu da naprave promenu u Srbiji

Upitan da prokomentariše negativnu kampanju režimskih medija i vlasti protiv Vladimira Obradovića, kandidata za gradonačelnika liste „Srbija protiv nasilja“, predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš kaže da je „očekivana pobeda opozicije u Beogradu, početak rušenja režima Aleksandra Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook