Ukidanje višejezičnih tabli je refleksija nasilja u politici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 28. 10. 2018. | Komentara: 0

Ukidanje višejezičnih tabli je refleksija nasilja u politici

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš napomenuo je da je ukidanje višejezičnih tabli i natpisa u vojvođanskim mestima poruka koja se prenosi sa ostalih vrsta nasilja u politici i nosi poruku „vi niste naši i ne treba da postojite“.

LSV

- Kad imate fizičko i verbalno nasilje u politici, prema političkim neistomišljenicima, novinarima, kulturnim radnicima koji rade poslove koji se ne sviđaju režimu, onda taj tip nasilja se prenosi i na table gde se šalje poruka „vi niste naši i ne treba da postojite“ – prokomentarisao je Kostreš za N1 činjenicu da na tablama, koje bi trebalo da su višejezične, pišu samo ćirilićni i latinični natpisi na srpskom.

(BILSV, 28.10.2018)




Izjave | Utorak, 15. 05. 2012. | Komentara: 1

SNS će se raspasti kad izgubi izbore

BEOGRAD - Od 21. maja, šta god da se desi, Srbija više neće biti ista. Ona će ili definitivno zakoračiti prema evropskim integracijama ili će krenuti u neki proces devedesetih ili u neki novi put, ocenio je danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.
Izjave | Petak, 11. 05. 2012. | Komentara: 0

Tomislav Nikolić pokazuje kako bi vladao kao predsednik

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov ocenila je danas da nervoza Tomislava Nikolića pokazuje da mu je očigledno postalo jasno da će i po četvrti put izgubiti predsedničku trku u Republici Srbiji, pa da sada za to traži krivce u svemu i svakome, osim u sebi i svojoj stranci.
Izjave | Sreda, 09. 05. 2012. | Komentara: 1

Značajno bolji rezultat LSV

NOVI SAD - Od 60 kandidata koje je Liga socijaldemokrata Vojvodine predložila za poslanike u Skupštini AP Vojvodine po većinskom sistemu osam ih je ušlo u drugi krug – rekla je na današnjoj konferenciji za medije portoparolka LSV i kandidatkinja za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook