Vojvodina dobija saveznika u Beogradu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina dobija saveznika u Beogradu

NOVI SAD - Komentarišući nacrt zakona o glavnom gradu, na osnovu kojeg bi republika trebalo da Beogradu ustupi tridesetak nadležnosti, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je da će zahtevi za povećanje nadležnosti grada Beograda u značajnoj meri doprineti stabilizaciji autonomije Vojvodine.

"Priča o prenosu nadležnosti na grad Beograd iskreno me raduje jer to znači da će Vojvodina konačno dobiti jednog pravog saveznika " ocenio je Kostreš za današnji Dnevnik.

"Očekujem da će nam se u procesu decentralizacije i regionalizacije vrlo brzo pridružiti i Šumadija, i jugoistočna Srbija i Sandžak... jer je to jedini put koji će obezbediti razvoj Srbije " naveo je Kostreš. On je kazao i da se grad Beograd nikako ne može smatrati lokalnom samoupravom već regionalnom upravom, kao što su organizovani gradovi Madrid, Beč ili Berlin.

"A prenos nadležnosti s Republike na glavni grad pokazaće da je to proces koji je suvisao i koji ima smisla. I očekujem da će Vojvodina od toga moći samo da proftira. Jer, baš bih voleo da čujem da sad neko Dragana Đilasa ili Beograđane optuži za separatizam! " istakao je Kostreš.  Dodao je da će to doprineti da se Vojvodina bolje razume, te da njeni zahtevi za vraćanje imovine i prihoda ne znače da je Pokrajina separatistički nastrojena već da može mnogo bolje i kvalitetnije od centralne vlasti da upravlja svojim resursima.

(BILSV, 11. 04. 2011.)




Izjave | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Novi Sad da pokaže da je tolerantan grad

NOVI SAD - Novi Sad ima priliku da pokaže kako je još tolerantan grad koji može da ima problem s onim što je na bilbordu, ali neće nasiljem reagovati na to " izjavila je za današnji Nacionalni građanski portparolka LSV Aleksandra Jerkov povodom bilborda, koji su se pojavili u Novom Sadu, a na kojima se dva muškarca odnosno dve žene zaklinju na vernost jedno drugom.
Izjave | Sreda, 30. 03. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini se mora vratiti imovina

NOVI SAD - Mora se vratiti imovina AP Vojvodine. Ona koja joj je oduzeta posle puča 1988. godine koji je Milošević sa njegovim saradnicima napravio " izjavio je večeras u Nacionalnom dnevniku RTV Pink predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je precizirao da se tu ne misli samo na "zbir imovine kojom danas upravlja pokrajinska administracija".
Izjave | Sreda, 30. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Isteraćemo do kraja priču o imovini Vojvodine i lokalnih samouprava

NOVI SAD - Suština problema sa vraćanjem imovine Vojvodini i lokalnim samouprava u Srbiji jeste što ne postoji jasna ideja decentralizacije zemlje pa svaka nova vlada pravi svoj predlog zakona, istakao je sinoć zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš gostujući u emisiji Signali na Radio-televiziji Vojvodina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook