Za kandidata sa prihvatljivim stavovima o Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 25. 11. 2016. | Komentara: 0

Za kandidata sa prihvatljivim stavovima o Vojvodini

BEOGRAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je za dnevni list „Danas“ da LSV ne učestvuje u razgovorima proevropskih opozicionih stranaka oko predloga kandidata za predsedničke izbore, jer je niko nije zvao.  On je istakao i da će LSV podržati kandidata ili kandidatkinju sa jasnim i Ligi prihvatljivim stavovima o autonomiji Vojvodine i regionalizaciji i decentralizaciji Srbije.

LSV

- Kada nas pozovu, ako nas pozovu, razmotrićemo poziv. Ali Liga nikada nije pravila problem oko saradnje sa ostalima građanskim grupacijama samo je nama prvo i pre svega važan program oko koga se okupljamo. Ako u njemu ima mesta za rešavanje pitanja vojvođanske autonomije ima i za nas - naveo je Kostreš. 

Upitan da li će Liga podržati Vuka Jeremića ili Sašu Jankovića, on odgovara da je Ligin stav oko podrške jasan.

- Na predsedničkim izborima podržaćemo kandidata ili kandidatkinju sa jasnim i nama prihvatljivim stavovima o autonomiji Vojvodine i regionalizaciji i decentralizaciji Srbije. Svako ko misli da dobije našu podršku i želi da nama predstavi svoje ideje je više nego dobrodošao - rekao je Kostreš. 

On je istakao i da državi treba predsednik koji se nedvosmisleno bori za evropsku, sekularnu i regionalizovanu Srbiju.

- Da razume da bogata, multietnička i autonomna Vojvodina može da znači samo jaku Srbiju. Potreban nam je predsednik kome će prioritet biti i suočavanje sa prošlošću i pomirenje u regionu - zaključuje Kostreš. 

(BILSV, 25.11.2016)



Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, povodom obeležavanja 12 godina od početka NATO bombardovanja Srbije i Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju, položili su danas venac na spomen obeležje u krugu kasarne Vojske Srbije "Jugovićevo".
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina je spona između Srbije i zemalja regiona

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine održana je danas prezentacija nordijskog modela saradnje između država i regiona, u organizaciji Igmanske inicijative u Srbiji, a uz podršku potpredsednice Skupštine AP Vojvodine Maje Sedlarević. Otvarajući ovaj skup, Sedlarevićeva je istakla da Vojvodina, osim što predstavlja "Evropu u malom", kao multikulturalna, multinacionalna i višejezična regija, predstavlja i sponu između Srbije i zemalja iz regiona.
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook