Za kandidata sa prihvatljivim stavovima o Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 25. 11. 2016. | Komentara: 0

Za kandidata sa prihvatljivim stavovima o Vojvodini

BEOGRAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je za dnevni list „Danas“ da LSV ne učestvuje u razgovorima proevropskih opozicionih stranaka oko predloga kandidata za predsedničke izbore, jer je niko nije zvao.  On je istakao i da će LSV podržati kandidata ili kandidatkinju sa jasnim i Ligi prihvatljivim stavovima o autonomiji Vojvodine i regionalizaciji i decentralizaciji Srbije.

LSV

- Kada nas pozovu, ako nas pozovu, razmotrićemo poziv. Ali Liga nikada nije pravila problem oko saradnje sa ostalima građanskim grupacijama samo je nama prvo i pre svega važan program oko koga se okupljamo. Ako u njemu ima mesta za rešavanje pitanja vojvođanske autonomije ima i za nas - naveo je Kostreš. 

Upitan da li će Liga podržati Vuka Jeremića ili Sašu Jankovića, on odgovara da je Ligin stav oko podrške jasan.

- Na predsedničkim izborima podržaćemo kandidata ili kandidatkinju sa jasnim i nama prihvatljivim stavovima o autonomiji Vojvodine i regionalizaciji i decentralizaciji Srbije. Svako ko misli da dobije našu podršku i želi da nama predstavi svoje ideje je više nego dobrodošao - rekao je Kostreš. 

On je istakao i da državi treba predsednik koji se nedvosmisleno bori za evropsku, sekularnu i regionalizovanu Srbiju.

- Da razume da bogata, multietnička i autonomna Vojvodina može da znači samo jaku Srbiju. Potreban nam je predsednik kome će prioritet biti i suočavanje sa prošlošću i pomirenje u regionu - zaključuje Kostreš. 

(BILSV, 25.11.2016)



Izjave | Ponedeljak, 07. 03. 2011. | Komentara: 0

Ligaši ističu zastave širom Vojvodine

NOVI SAD - Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine, u poslednjih nedelju dana, smanjili su broj lokalnih samouprava u pokrajini u kojima nisu bile istaknute zastave Vojvodine. Sada se vojvođanska trobojka vijori u 32 od ukupno 45 opština i gradova, piše današnja Politika.
Izjave | Petak, 04. 03. 2011. | Komentara: 0

Osuda zloupotrebe dece u političke svrhe

NOVI SAD - Savet za javni red i mir i bezbednost Supštine grada osudio je juče govor mržnje i izazivanje rasne i verske netrpeljivosti i pozvao policiju da utvrdi i procesuira odgovorne za protest na kojem se to dogodilo, koji je održan 17. februara u Novom Sadu povodom dana proglašenja nezavisnosti Kosova.
Izjave | Subota, 30. 10. 2010. | Komentara: 0

Jerkov: Mladić mora biti uhapšen

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov iz javila je za Nacionalni građanski da Ratko Mladić mora biti uhapšen bez obzira na ekonomsku krizu, jer to nije samo obaveza Srbije prema međunarodnoj zajednici već i prema njenim građanima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook