Zašto Katalonija ne može, a Republika Srpska može?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 12. 05. 2018. | Komentara: 0

Zašto Katalonija ne može, a Republika Srpska može?

BEOGRAD – Komentarišući odluku predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković da opozove delegacije Kosova i Katalonije da učestvuju na međunarodnoj parlamentarnoj konferenciji „Idejom Evropske unije do mira i razvoja“, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže da dve prijateljske zemlje, Srbija i Španija, imaju regionalne parlamente. 

LSV

On pita i zašto je problem sa legitimnim predstavnicima Katalonije, ako su na skupu učestvovali predstavnici skupštine Republike Srpske i Vojvodine.

- Ne vidim zašto se gospođa Gojković pravi veći katolik od pape i ona štiti interese Španije, a Španija priznaje izbore u Kataloniji i priznaje rezultate i priznaje i predsednika parlamenta. Mi ne vidimo zašto bi bilo skandala. Naravno, u Skupštini Srbije može da se napravi skandal od svega - rekao je u telefonskoj izjavi za N1 Bojan Kostreš.

On podseća i da je u skupštini nedavno boravila poslanica sa Krima, dok Srbija zvanično poštuje teritorijalni integritet Ukrajine. 

(BILSV, 12.05.2018)



Izjave | Četvrtak, 20. 09. 2012. | Komentara: 0

Rebalans i budući budžeti bez podrške LSV

BEOGRAD – Dok se ne donese zakon o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine, što je obaveza koja je precizirana Ustavom Republike Srbije, poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine neće glasati ni za ovaj rebalans budžeta, niti za naredne budžete, bez obzira na to koja vlada ih bude predlagala, istakao je danas poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Đorđe Stojšić.
Izjave | Četvrtak, 20. 09. 2012. | Komentara: 0

Ustavni sud Srbije da zaštiti AP Vojvodinu

BEOGRAD – Ukoliko Narodna skupština usvoji Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o budžetskom sistemu, poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine podneće Ustavnom sudu Srbije žalbu i zahtev za ocenu ustavnosti i zakonitosti tog akta, istakla je danas Aleksandra Jerkov.
Izjave | Četvrtak, 20. 09. 2012. | Komentara: 0

Uskoro rasprava o obeštećenju Vojvodine

NOVI SAD – Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine povukla je danas svoju inicijativu da se na dnevnom redu tekućeg zasedanja Skupštine AP Vojvodine nađe „Informacija o potrebi obeštećenja AP Vojvodine po osnovu ulaganja građanja Vojvodine u izgradnju Naftagasa, sa predlogom zaključaka“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook