Zašto teret suše podnose samo paori?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 27. 09. 2012. | Komentara: 0

Zašto teret suše podnose samo paori?

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga zatražila je danas od ministra spoljne i unitrašnje trgovine i telekomunikacija Rasima Ljajića, da otkrije čija je bila ideja da se donese uredba o zabrani izvoza soje, šećerne repe i suncokreta, a istovremeno dozvoli izvoz ulja i šećera.

Olena Papuga

– Zašto vojvođanski paor po ko zna koji put  iznosi na svojim leđima teret suše i njene posledice? Ako nam bude preskup Fiat, da li će ministarstvo gospodina Ljajića zabraniti i njegov izvoz – upitala je Papuga. Takođe, interesovalo ju je i od kada se to ministarstvo bavi poljoprivredom.
 – Poljoprivrednici su očito uzalud upozoravali da će u slučaju zabrane, samo velike agrarne kompanije biti na dobitku i da je država oslobodila ugovora o prodaji suncokreta i soje inostranim kupcima samo velike trgovce jer im uslovi sada ne odgovaraju – navela je ona. Dodaje da paore interesuje zašto se zabranjuje izvoz industrijskog bilja, s obzirom da građani ne jedu ni šećernu repu, ni soju, ni suncokret, dok izvoz ulja i šećera nije zabranjen.
–  To je čista zarada prerađivača – zaključila je ona. Takođe, Papuga je od Ministarstva obrazovanja tražila da obelodani svoj stav po pitanju niskotiražnih udžbenika, kao i da li će oni biti štampani. Kako je upozorila, reč je o udžbenicima koji se štampaju na jezicima nacionalnih zajednica, ali i onih koji su primereni potrebama učenika sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, upozoravajući istovremeno da nedostaju udžbenici na rusinskom jeziku.
– Ove godine je za učenike u rusinskim školama planirano štampanje 34 udžbenika, a odštampano je svega devet, dok sedam čeka na štampu.Takođe, neće biti štampan ni udžbenik za predškolski pripremni program za decu koja sledeće godine idu u školu – navela je ona dodajući da je reč o  vežbankama koje deca koriste prilikom učenja pisanja slova i koje nije moguće koristiti u više generacija.

(BILSV, 27. 09. 2012.)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook