Jakovljev: Jasno definisati finansiranje javnih servisa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 09. 12. 2013. | Komentara: 0

Jakovljev: Jasno definisati finansiranje javnih servisa

BEOGRAD – Predsednik Odbora Skupštine AP Vojvodine za informisanje Dušan Jakovljev istakao je danas da u zakonu o javnim servisima treba jasno definisati da će se javni servisi finansirati iz budžeta u prelaznom periodu od dve godine i dodao da u roku od te dve godine treba raditi na povećanju svesti gradjana o potrebi plaćanja pretplate.

LSV

Jakovoljev je na zajedničkoj sednici odbora za informisanje Skupštine Vojvodine i Skupštine Srbije u Novom Sadu rekao i da je "neodgovorno" pozivati građane da ne plaćaju pretplatu za javne servise.
– U Vojvodini živi svet koji državu doživljava ozbiljno i izmiruje svoje obaveze prema njoj, pa tako i kada je u pitanju pretplata – kazao je Jakovljev. On je kritikovao zalaganja da se država potpuno povuče iz vlasništva u medijima, odnosno da se "privatizuju svi mediji".
– Meni je potpuno logično da lokalna samouprava bude osnivač medija koji emituju i na manjinskim jezicima. Privatizacija tih medija će biti veliki problem i može dovesti do njihovog gašenja – ocenio je Jakovljev, koji je potpredsednik Skupštine AP Vojvodine. A predsednica Odbora Skupštine Srbije za informisanje Vesna Marjanović ocenila je danas da je ideja o ukidanju pretplate za javne servise "veoma opasan potez i korak unazad" u smislu nezavisnosti javnih servisa.

(BILSV, 09. 12. 2013)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook