Jakovljev: Vojvodina je više od međunacionalnih odnosa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 28. 11. 2012. | Komentara: 0

Jakovljev: Vojvodina je više od međunacionalnih odnosa

NOVI SAD - Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Dušan Jakovljev ocenio je danas da nije dobro to što se pravi identitet Vojvodine često svodi samo na multikulturalizam i međunacionalne odnose, jer je Vojvodina mnogo više od toga.

Dušan Jakovljev

Jakovljev je na konferenciji o multikulturalizmu u Skupštini Vojvodine rekao da je veoma važno to što su osnovani zavodi za kulturu nacionalnih zajednica, sa idejom decentralizacije, profesionalizacije i depolitizacije.
– Prilikom izbora za nacionalne savete nije bilo dobro to što su političke stranke podigle stepen svoje mobilnosti u nameri da se uključe u ove procese i mislim da to ostavlja loše posledice – rekao je Jakovljev. On je izrazio žaljenje što je Vlada Vojvodine ukinula Fond za razvoj neprofitnog sektora.
– Neprofitni sektor je neobično važan za afirmaciju multikulturalizma i tolerancije, a o tome ovde u Vojvodini posebno moramo voditi računa – istakao je Jakovljev. Konferenciju "Multikulturizam i politika identiteta u Srbiji" organizovali su Udruženje za političke nauke Srbije i Vojvodjanska politikološka asocijacija.

(BILSV, 28.11. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook