Javni radiodifuzni servis je interes Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 20. 05. 2011. | Komentara: 0

Javni radiodifuzni servis je interes Vojvodine

NOVI SAD - U organizaciji OEBS-a - Misije u Srbiji i Nezavisnog društva novinara Vojvodine, danas je u Novom Sadu održana konferencija posvećena Radio-televiziji Vojvodine pod nazivom "Budućnost javnog radiodifuznog servisa u Vojvodini".

Učesnike su pozdravile Maja Sedlarević, potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i Ana Tomanova Makanova, potpredsednica Vlade Vojvodine.

"Interes Vojvodine svakako jeste postojanje javnog radiodifuznog servisa " izjavila je Maja Sedlarević dodajući da to ni u kom slučaju ne sme da bude dovedeno u pitanje. Ona je istakla da javni servis nije samo potreba građana, nego je deo kulturnog i svakog drugog identiteta Pokrajine.

"Ono na čemu uvek insistiram kada govorim o javnom servisu Vojvodine jesu tri principa: jedan je odgovornost, koja podrazumeva i ostala dva principa, a to su profesionalizacija i depolitizacija koja je neophodna u medijskoj sferi uopšte " navela je Sedlarevićeva. Predstavnica OEBS-a Dragana Nikolić Solomon izjavila je da su OEBS, USAID, IREX  do sada u transformaciju RTV uložili pola miliona evra. Prema rečima Riča Mek Klira, IREX od 1997. godine pruža podršku medijima u Srbiji, a programi na jezicima nacionalnih manjina bili su razlog da se pomogne i Radio Novi Sad.

Na konferenciji su učestvovali Laslo Vegel, književnik iz Novog Sada, Žužana Serenčeš iz NDNV, Svetlana Lukić Petrović, predsednik Programskog odbora RTV, urednici i novinari RTV-a, kao i predstavnici nacionalnih zajednica i novinari.

(BILSV, 18. 05. 2011.)




Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook