Jerkov: Kvalitetniji zakon da se počelo na vreme

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 10. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Kvalitetniji zakon da se počelo na vreme

NOVI SAD - Na dnevnom redu aktuelnog zasedanje Skupštine Srbije nalazi se 17 zakonskih predloga i drugih akata, ali najveću pažnju javnosti ipak privlače predložene izmene Zakona o izboru narodnih poslanika, kojim se ukidaju blanko ostavke.

Kako navodi Dnevnik Liga socijaldemokrata Vojvodine neće davati amandmane na taj predlog. Portparolka LSV Aleksandra Jerkov ipak kaže za taj list da bi, da je ovaj posao na vreme započet, "verovatno mogao biti napravljen kvalitetniji zakon".

"To je moglo biti urađeno kroz izmenu celokupnog izbornog sistema, a sada kada se ovako kasno počelo i kada se došlo do toga da ne detektujemo probleme sami nego nam Evropska unija govori da takvu stvar treba da rešimo, ovakav predlog zaista jeste jedino rešenje " objašnjava Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 10.05.2011.)




Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook