Jerkov: Nema razloga da Srbije ne dobije status kandidata

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 26. 09. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Nema razloga da Srbije ne dobije status kandidata

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je da nema razloga da Srbija ne dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji jer ispunjava sve obaveze, prenosi današnji Dnevnik.

Aleksandra Jerkov

Jerkova je navela i da Kosovo predstavlja potencijalno najveći problem i da je važno da Srbija sve poteze „vuče odgovorno i u dogovoru sa međunarodnom zajednicom" i da ne čini ništa što bi moglo ugroziti kandidaturu.

- Srbija ne bi smela da odustane od EU integracija, posebno zato što Kosovo neće biti uslov za kandidaturu - rekla je ona. A Večernje novosti pišu da Liga socijaldemokrata Vojvodine, pred naredne republičke izbore, namerava da ostane u koaliciji sa Demokratskom strankom, dok Aleksandra Jerkov za taj list kaže da Liga nema razloga da menja partnere.

- Ne vidim da neka druga koalicija može da pobedi naprednjake - kaže Aleksandra Jerkov. Ona je napomenula i da će LSV na pokrajinske izbore izaći samostalno.

(BILSV, 26.09.2011.)




Saopštenja | Sreda, 17. 01. 2024. | Komentara: 0

Poglavar Srpske pravoslavne crkve treba da pomaže ženama umesto što ih napada

U vreme kada Republika Srbija ima nezapamćeno visoku godišnju statistiku ubistava žena (femicida) i kada bi trebalo sistemski rešavati ovaj, kao i druge ogromne probleme vezane za ekspanziju nasilja u društvu koje kao rezultat ima smrtne ishode, svi akteri bi trebalo prevashodno da se bave prevencijom i rešavanjem ovih gorućih problema.

Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook