Jovanović razgovarao sa predstavnicima Grada Rijeke

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 18. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović razgovarao sa predstavnicima Grada Rijeke

RIJEKA - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, u okviru trodnevne posete Rijeci, sastao se danas sa predstavnicima tog hrvatskog grada i sa njima razgovarao o mogućim vidovima saradnje. Jovanović se sastao sa predsednicom Gradskog vijeća Doroteom Pešić-Bukovac i zamenicima gradonačelnika Rijeke Željkom Jovanovićem i Miroslavom Matešićem.

Predsednica Gradskog vijeća upoznala je Jovanovića sa sastavom i strukturom vijeća i odborima koji deluju u okviru vijeća, dok je predsednik novosadskog parlamenta svoje domaćine upoznao sa radom Skupštine grada.

Tokom sastanka istaknuto je da se saradnja između dva grada do sada bazirala na kulturnoj i sportskoj saradnji, ali da se ubrzano radi i na uspostavljanju privredne saradnje. Kao dobar primer toga, istaknuto je učešće vinara riječke regije na Festivalu vina u Novom Sadu, a predstavnici Rijeke najavili su učešće i na novosadskim sajmovima, pre svih Poljoprivrednom sajmu, gde će se takođe predstaviti vinari, ribari i lovci, sa svojom ponudom u okviru turizma.

- Saradnja dva grada dobija ubrzani ritam i pored kulturne i sportske, koja se već odvija, treba da se podstakne i privredna saradnja - istakao je Jovanović.

On je kazao da "moramo pokazati dobro volju za saradnjom", napominjući da ono što spaja Rijeku i Novi Sad jeste i "osećaj za multinacionalnost, multikultularnost i multikonfesionalnost".

- Dva grada neguju različitosti i na tome možemo graditi i širiti budućnost - naveo je Jovanović.
Predsednica Gradskog vijeća kazala je da je zadatak predstavnika dva grada da "otvaraju nove mostove".

- Postoji puno toga gde možemo sarađivati a kultura i sport samo su deo toga. Pred nama je produbljivanje i podsticanje privredne saradnje - poručila je Pešić-Bukovac.
Nakon razgovora sa predstavnicima Rijeke, Jovanović se sastao i sa članovima Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" iz hrvatskog grada, a u okviru trodnevne posete Rijeci, predsednik novosadske Skupštine je učestovao i na 10. riječkom polumaratonu. Saradnja Novog Sada i Rijeke do sada se bazirala na saradnji kulturnih ustanova, Sterijinog pozorja i Festivala malih scena Rijeka, Srpskog narodnog pozorišta i Hrvatskog narodnog kazališta Ivan pl. Zajc, kao i Muzeja Grada Novog Sada i Muzeja Grada Rijeke. Početkom februara ove godine, gradonačelnici Rijeke i Novog Sada su potpisali Inicijativu za uspostavljanje prijateljske saradnje.

(BILSV, 18.04.2011.)




Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook