Kazniti one koji prete smrću rukovodstvu NDNV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 06. 04. 2017. | Komentara: 0

Kazniti one koji prete smrću rukovodstvu NDNV

Novi Sad, 06. april 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži energičnu reakciju državnih organa, povodom pretnji smrću rukovodstvu Nezavisnog društva novinara Vojvodine, nakon lažnih navoda u nekim tabloidima da su oni organizatori masovnih postizbornih studentskih protesta u Novom Sadu.

LSV

Neophodno je hitno pronalaženje i sankcionisanje vinovnika tih, a zatim i svih drugih pretnji upućenih rukovodstvu Nezavisnog društva novinara Vojvodine. 

Rukovodstvo NDNV-a i njegovi saradnici i ranije su bili meta ozbiljnih pretnji smrću, i ovi slučajevi su redovno prijavljivani, ali još niko za to nije odgovarao.

Država mora pokazati odlučnost u ovakvim situacijama, pronaći i oštro sankcionisati ljude koji misle da imaju pravo da ugroze nečiji život. Samo se na ovakav način može onemogućiti da se neke od tih pretnji i ostvare. 

Ovakve ozbiljne pretnje moraju imati svoj epilog na sudu. Ignorisanje ovakvih pojava od strane državnih organa je nedopustivo.

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da neozbiljno shvatanje pretnjama smrću predstavnicima medijskih udruženja, medija i političkog života naše zemlje, može dovesti do eskalacije verbalnog,  a nakon toga i drugih vrsta nasilja.  


Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.
Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook