Ko kontroliše uvoz mesa?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 02. 07. 2015. | Komentara: 0

Ko kontroliše uvoz mesa?

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Olena Papuga upitala je danas Ministarstvo poljoprivrede kako je moguće da meso sumnjivog porekla dođe u našu zemlju iz Argentine, Brazila i sa Kosova i zašto u Šidu nije urađen drugi krug licitacije državne zemlje.

LSV

Ona je na današnjem zasedanju Narodne Skupštine pozdravila aktivnosti policije i veterinarske inspekcije kada su zaplenili četiri tone uvezenog mesa iz Argentine, Brazila i Kosova, koje se prerađivalo u ilegalnoj mesari u Crepaji, a prodavalo na pijaci na Zelenom vencu u Beogradu, i, koristeći instituciju pitanja poslanika, upitala Ministarstvo ko kontroliše uvoz, kao i ko ima pravo da to meso otkupljuje i prerađuje. Ukazala je i da se zna da se to meso našlo na jednoj pijaci u Beogradu, ali je pitanje gde ga je sve bilo.

Papuga je upitala ministarstva lokalne samouprave i poljoprivrede i zašto u Šidu nije urađen drugi krug licitacije za 600 hektara državne zemlje.
- Licitacija je urađena, ali je 600 hektara ostalo nelicitirano. To ne znači da se 600 ha zemlje ne obrađuje. Ta zemlja se obrađuje i dalje, ali se ne zna ko je obrađuje, jer drugi krug licitacije za to zemljište nije urađen. Ako bi bilo drugog kruga licitacije, taj zakup bi koštao možda 200 evra po hektaru, lokalna samouprava bi dobila oko 20.000 evra. Na kraju krajeva, možda bi 60 mladih ljudi, ako bi im se dalo po 10 hektara državne zemlje da obrađuju, mogli da održavaju svoje porodice i ostali bi na selima – ukazala je Olena Papuga.

(BILSV, 02.07.2015)



Saopštenja | Sreda, 03. 07. 2024. | Komentara: 0

Ekstremni desničar Arno Gujon krši zakone Srbije a Vlada ga nagrađuje novom funkcijom

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva nadležne organe da preispitaju rad Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, koju je do pre mesec dana vodio francuski ekstremni desničar sa našim pasošem Arno Gujon, i utvrdi njegovu odgovornost.
Izjave | Ponedeljak, 01. 07. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Postavljanjem Pahomija za mitropolita crkva uvredila svu decu i vernike

Unapređenjem Pahomija u mitropolita, Srpska pravoslavna crkva pokazala je koje vrednosti podržava, izdala je sve žrtve pedofilije i razočarala svoje vernike, kaže za Nova.rs advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik. 
Odbori LSV | Subota, 29. 06. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Građani se ne boje naprednjaka i njihovih zabrana

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva odgovornost lokalne vlasti u Kikindi, koja je sinoć zabranila održavanje festivala književnosti „Kikinda Short“, zbog, kako su naveli, „antisrpstva“ onih koji su predviđeni za govornike na festivalu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook