Koliko će biti štampano niskotiražnih udžbenika

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 12. 06. 2014. | Komentara: 0

Koliko će biti štampano niskotiražnih udžbenika

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga upitala je danas ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđana Verbića kada će u skupštinsku proceduru doći zakon o udžbenicima.

LSV

Ona je u delu sednice kada poslanici postavljaju pitanja, istakla da je Agencija za borbu protiv korupcije u više navrata upozoravala da postojeći Zakon o udžbenicima daje mogućnost za korupciju u prodaji udžbenika za osnovne, srednje i visoke škole.

- Takođe me interesuje koji niskotiražni udžbenici i koliko udžbenika će biti štampano za novu školsku godinu koja počinje u septembru. Da li se već zna kolika su sredstva namenjena za njihovo štampanje i za štampanje udžbenika koji nedostaju u osnovnim školama, pošto znamo da su sredstva umanjena, a sredstva za niskotiražne udžbenike ne postoje čak ni u budžetu – istakla je Olena Papuga. 

Ona je zaključila i da očekuje da se ovo pitanje do septembra reši i da će Zakon o udžbenicima što pre doći u skupštinsku proceduru, kako bi se na jedan način koruptivni elementi u plasmanu školskih knjiga zaustavili.

(BILSV, 12.06.2014)




Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Svi da odgovaraju za svoja nedela

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju" organizovana je danas i u Bačkoj Topoli. Predsednik OO LSV Bačka Topola Karolj Vekonj tom prilikom je dao dvojezičnu izjavu - za medije na srpskom i mađarskom jeziku, u kojoj je pojasnio ciljeve ove kampanje.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.
Izjave | Utorak, 26. 10. 2010. | Komentara: 0

Profesionalizovati administraciju u Srbiji

BEOGRAD - Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu uskoro će definisati status državnih i lokalnih službenika čiji položaj zavisi od izbora, zbog politizacije administracije, najavio je danas državni sekretar tog ministarstva Duško Radaković.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook