Koliko je bilo zloupotreba sa subvencijama u poljoprivredi?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 14. 03. 2013. | Komentara: 0

Koliko je bilo zloupotreba sa subvencijama u poljoprivredi?

NOVI SAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Olena Papuga zatražila je danas od ministra poljoprivrede Gorana Kneževića odgovor kako će posavetovati poljoprivrednike, supružnike, koji imaju registrovana dva gazdinstva da urade obnovu registracije.

LSV

Kako je navela u svom poslaničkom pitanju, zakonom je predviđeno da se registracija, odnosno obnova registracije uradi od 25. februara do 31. marta.

- Po novim pravilima supružnici ne mogu imati dva odvojena poljoprivredna gazdinstva, pa najavljuju masovne razvode brakova da bi uspeli da prebrode kredite i zemlju koju su uzeli u arendu. Ova mera je doneta ad hoc. Zašto nije ostavljen period od godinu-dve dana da se ljudi priviknu na nove uslove? Pitam ministra, šta on savetuje poljoprivrednicima da rade u ovakvoj situaciji – istakla je Papuga.

Ona je zatražila od Kneževića i informaciju koliko je prijava dobilo Ministarstvo poljoprivrede zbog zloupotreba sa dobijanjem subvencija. Naime, kako je rekla, veliki poljoprivrednici i zadruge, koje obrađuju po 300 hektara zemljišta registruju zakupljenu zemlju ili deo svoje zemlje na radnike i primoravaju ih da uzimaju subvencije, koje kasnije daju tim zadrugama.

- Od kako Vojvodina nema nadležnost u poljoprivrednoj inspekciji, ne može da registruje ovakve zloupotrebe, pa tražim od Ministarstva poljoprivrede, koje je nadležno nad ovom inspekcijom, da kaže koliko je dobilo prijava za zloupotrebe oko subvencija – istakla je Olena Papuga.

(BILSV, 14.03.2013)



Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, povodom obeležavanja 12 godina od početka NATO bombardovanja Srbije i Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju, položili su danas venac na spomen obeležje u krugu kasarne Vojske Srbije "Jugovićevo".
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina je spona između Srbije i zemalja regiona

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine održana je danas prezentacija nordijskog modela saradnje između država i regiona, u organizaciji Igmanske inicijative u Srbiji, a uz podršku potpredsednice Skupštine AP Vojvodine Maje Sedlarević. Otvarajući ovaj skup, Sedlarevićeva je istakla da Vojvodina, osim što predstavlja "Evropu u malom", kao multikulturalna, multinacionalna i višejezična regija, predstavlja i sponu između Srbije i zemalja iz regiona.
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook